Επικαιρότητα

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο στην Ελεούσα

Off

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κατασκευή της Β΄ φάσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην κοινότητα Ελεούσας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης υλοποίησής του έργου  από τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, με την υλοποίησή του δίνει ολοκληρωμένη λύση στη πρόβλημα διαχείρισης των οικιακών λυμάτων του οικισμού της Ελεούσας.

Από τον Δήμο σημειώνεται πως αποτελούσε μια από τις βασικές διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής για ένταξη και χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ, καθώς το αρχικό έργο είχε κατασκευαστεί αφήνοντας σημαντικά τμήματα του οικισμού της Ελεούσας εκτός δικτύου.  

«Με την κατασκευή του επιτυγχάνουμε να καλύψουμε πλήρως το πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού της Ελεούσας, και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η προσπάθεια που καταβάλλαμε επί σειρά ετών με το Τμήμα Προγραμματισμού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παίρνει ‘σάρκα και οστά’  δημιουργώντας νέα δεδομένα στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των αστικών λυμάτων» αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.

Και προσθέτει: «Καταφέρνουμε αφενός να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προστατεύσουμε το περιβάλλον και αφετέρου να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο επιβολής  προστίμων από τους Ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς η Ελεούσα ανήκει στην κατηγορία των οικισμών που επιβάλλεται να διαθέτουν ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων». Ζητάμε, υπογραμμίζει κλείνοντας ο Δήμαρχος τα τελευταία ψήγματα υπομονής των κατοίκων της έδρας του Δήμου καθώς με αυτό το έργο ολοκληρώνονται τα έργα υποδομών που ταιριάζουν και αρμόζουν στην πρωτεύουσα του Δήμου Ζίτσας. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: “κάλιο αργά παρά ποτέ”. Όλοι μαζί θα τελειώσουμε τα τελευταία έργα υποδομών και θα πάμε στη φάση των αποκαταστάσεων με ασφαλτόστρωση σε ολόκληρο τον οικισμό».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου