Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 06:03
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

«Ολιγόωρη στάση χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις»

Off

Ως «ολιγόωρη στάση χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις» χαρακτηρίζει η Μερόπη Τζούφη την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα.

«Η ολιγόωρη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα συνοδεύτηκε από αρκετή επικοινωνία, λίγα λόγια και λιγότερες πράξεις. Ο πρωθυπουργός απέφυγε τις θεσμικές συναντήσεις με το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Απέφυγε να επισκεφθεί το πανεπιστήμιο, όπως και να συνομιλήσει με εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής, οι οποίοι δοκιμάζονται εδώ και δύο χρόνια από την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης του», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο «ΜΕΓΑ» εμβολιαστικό κέντρο της πόλης, το οποίο συγκροτήθηκε έπειτα παλινωδίες και πολλαπλές αρνήσεις. Μίλησε για 4 νέες εμβολιαστικές γραμμές και 370 εμβολιασμούς την ημέρα. Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά για τις απαραίτητες προσλήψεις υγειονομικών που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το νέο κέντρο.

Σε ερώτηση που καταθέσαμε εχθές στη Βουλή, από κοινού με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αναδείξαμε πως η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις οδηγεί στη δίχως τέλος μετακίνηση του προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης ή ακόμη και από τα νοσοκομεία προς το εμβολιαστικό κέντρο. Με τον τρόπο αυτό, κυρίως οι μικρότερες μονάδες υγείας υπολειτουργούν και η πίεση στα νοσοκομεία διαρκώς αυξάνει και βεβαίως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πολλαπλά καθήκοντα που οφείλουν να παρέχουν στα χρόνια και σοβαρά νοσήματα όλων των πολιτών της Βορειοδυτικής Ελλάδας», τονίζει.

Και καταλήγει:

«Πώς άραγε φαντάζεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τη λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου; Αποψιλώνοντας κι άλλο τις περιφερειακές δομές και πρωτοβάθμιες υπηρεσίες; Πώς άραγε θα προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών πιο γρήγορα και πιο καθολικά; Πώς θα εξασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων της περιοχής όταν η μόνη κυβερνητική στρατηγική είναι οι μετακινήσεις του υπάρχοντος και εξαντλημένου προσωπικού;».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου