Επικαιρότητα

Τεχνολογική πρωτοπορία με βάση τα Ιωάννινα

Off

Την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης στο μεγάλο εγχείρημα της περιφέρειας Ηπείρου, να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό campus στα Ιωάννινα, που θα επιτρέψει σε φορείς από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, μικρές και μεγάλες εταιρείες να συνεργάζονται κάτω από την ίδια στέγη, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Συνοδευόμενος στην ολιγόωρη επίσκεψή του στα Ιωάννινα και από τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρ. Δήμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και ευχάριστο να ενθαρρύνονται παρόμοιες πρωτοβουλίες και πως η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια ωρίμανσης του έργου.

Στην σύντομη τοποθέτησή του για το θέμα αυτό στην περιφέρεια Ηπείρου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η προσπάθεια αυτή είναι ένα τμήμα ενός μεγαλύτερου οράματος που έχει η κυβέρνηση για τον χώρο της τεχνολογίας και της ανάπτυξης στη χώρα.

«Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε πια ότι η Ελλάδα – μια χώρα που προφανώς είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη φυσική ομορφιά της, τον πολιτισμό της, την ιστορική κληρονομιά της- αρχίζει πλέον να γίνεται γνωστή ως χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά σε μια όμορφη πόλη της περιφέρειας με μακρά ιστορία, όπως γνωρίζετε, αλλά και με λαμπρό μέλλον. Ελπίζω πως θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας εδώ για την τοπική οικονομία, αλλά και την τοπική κοινότητα. Ελπίζω πως αυτό το success story θα γίνει γνωστό στο εξωτερικό και θα φέρει περισσότερες εταιρείες εδώ στα Ιωάννινα, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης από την πλευρά του στην προσφώνηση προς τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της περιφέρειας Ηπείρου για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και στην άριστη συνεργασία με τον υφυπουργό κ. Δήμα για την ένταξη του έργου στα προτεινόμενα προς χρηματοδότηση έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των εταιρειών

Ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού μετά το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ήταν το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer και της εταιρείας P&I.

Το κέντρο της TeamViewer, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2020, απασχολεί αυτή τη στιγμή 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια σε 150 με 200. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της TeamViewer Oliver Steil, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, Philipp Deutscher, και ο διευθύνων εταίρος της DACH Permira Jörg Rockenhäuser.

«Αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση – κάθε φορά που μιλάω με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους – αυτό είναι που “οδηγεί” ό,τι συμβαίνει εδώ αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Team-Viewer, Oliver Steil, σημείωσε ότι το κέντρο των Ιωαννίνων «είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της TeamViewer στον κόσμο καθώς στο παρελθόν κάναμε προσλήψεις στην Στουτγκάρδη, στη νοτιοδυτική Γερμανία».

«Τα Ιωάννινα είναι ένα πολύ ελκυστικό μέρος για εμάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη της μονάδας στα Ιωάννινα και ανυπομονούμε να το επεκτείνουμε περαιτέρω στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Steil.

Ο κ. Rockenhäuser σημείωσε από την πλευρά του ότι η πρόοδος που συντελέστηκε στα Ιωάννινα είναι ήδη πολύ μεγάλη. «Κανείς δεν θα μπορούσε να το είχε φανταστεί πριν από 5 χρόνια» σχολίασε και τόνισε ότι το τεχνολογικό campus που σχεδιάζεται είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη μετατροπή της περιοχής σε αναγνωρισμένο τεχνολογικό κέντρο (hub) της Ευρώπης. Στάθηκε, τέλος, στη σημασία της συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια της περιοχής.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ