Επικαιρότητα

Μία εναλλακτική επιλογή για το τουριστικό μοντέλο

Off

Την εναλλακτική επιλογή μακριά από το παραδοσιακό τουριστικό μοντέλο της Ελλάδας βασισμένο στον ήλιο και τη θάλασσα αναζητούν οι φορείς του τουρισμού με τη συνεργασία της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα περιθώρια στήριξης των ορεινών τουριστικών προορισμών βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης εργασίας μίας νέας ομάδας των επαγγελματιών του τουρισμού που ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και οι οποίοι έχουν ως αναφορά τους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Επί της ουσίας η συνάντηση εργασίας δεν διαφοροποιήθηκε κατά πολύ από όσα ανακοινώθηκαν από τα υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος πριν από δύο εβδομάδες στο Πάπιγκο αναφορικά με την διάθεση της πολιτείας να στηρίξει τον ορεινό τουρισμό, υπήρξε όμως διαφορετική προσέγγιση στο επίπεδο των ευκαιριών και προτάσεων από την ΠΟΞ και από τον ΕΟΤ.

Οι υφυπουργοί Τουρισμού κα Ζαχαράκη και Περιβάλλοντος κ. Αμυράς αντίστοιχα επανέλαβαν όσα είχαν ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες από το Ζαγόρι για τα περιθώρια στήριξης και ανάπτυξης του οικοτουρισμού με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης ή και το νέο ΕΣΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσσιος αφού διευκρίνισε ότι κανείς δεν μιλά για αλλαγή του παραδοσιακού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, αλλά για διεύρυνσή του συμπεριλαμβάνοντας και τους ορεινούς προορισμούς αναφέρθηκε στην τρέχουσα εικόνα της τουριστικής σεζόν λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι μεταλλάξεις δεν αφορούν μόνο τον ιό αλλά και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Αντίθετα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις και προβλέψεις για την πορεία του τουρισμού το καλοκαίρι ο κ. Τάσσιος τόνισε πως οι πληρότητες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο με το βλέμμα στραμμένο από τη μία στη Μ. Βρετανία και από την άλλη στη Ρωσία, που αντίστοιχα δεν έχουν εντάξει την Ελλάδα στον προγραμματισμό τους ή δεν την προτιμούν για το καλοκαίρι.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρθηκε στην στρατηγική προβολής του Οργανισμού σε βάθος τριετίας η οποία συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά με μεγάλη ένταση και το κομμάτι του ορεινού τουριστικού προορισμού της χώρας.

Χαιρετισμό στη συνάντηση απηύθυναν ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, και άλλοι δήμαρχοι από την Ήπειρο, όπως και εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Τουρισμού.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου