Επικαιρότητα

Με θλίψη η πόλη των Ιωαννίνων αποχαιρετά τον Φίλιππα Τσουμάνη

Off

Με θλίψη αποχαιρετά η πόλη των Ιωαννίνων τον Φίλιππα Τσουμάνη που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Ένας άνθρωπος της προσφοράς, της συμμετοχής, της δράσης που άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στο χώρο της Υγείας την οποία υπηρέτησε ως γιατρός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην πολιτική, στην πρόνοια και την αλληλεγγύη και τον συνάνθρωπο. 

Η κηδεία έγινε την Κυριακή, δημοτική δαπάνη.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορείς, σύλλογοι εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τη λύπη τους για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη.

Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη, ο οποίος τίμησε την ιατρική επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία, έχοντας παράλληλα   έντονη παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηπείρου. Σε όλη του τη διαδρομή ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρος στις απόψεις του. 

Από τα  σχολικά μας χρόνια είχε βαθιά τη συναίσθηση της προσφοράς, η οποία στην πορεία τον οδήγησε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε και στους δύο βαθμούς. Πρώτα τη Νομαρχιακή και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος της ζωής του, την Πρωτοβάθμια και συγκεκριμένα το Δήμο Iωαννιτών.

Με τον αείμνηστο πλέον Φίλιππα συμπορευτήκαμε στην πρώτη μου θητεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων από διαφορετικούς ρόλους. Μας ένωνε όμως η ίδια αγάπη για τον τόπο και η οποία άφηνε πίσω της τις όποιες διαφωνίες της στιγμής. Θα μας μείνει αξέχαστος. Αιωνία η μνήμη του».

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μυωσής Ελισάφ αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Φίλιππου Τσουμάνη. Ο Φίλιππος ήταν φίλος ζωής. Συνυπήρξαμε από τα μαθητικά μας χρόνια και βρεθήκαμε να υπηρετούμε τον χώρο της ιατρικής και στη συνέχεια της αυτοδιοίκησης. 

Σε όλους τους τομείς τον διέκρινε η εργατικότητα και η αφοσίωση. Η διάθεση για προσφορά. Στην ιατρική, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση. Είχε να προσφέρει πολλά ακόμη. 

Είμαι συντετριμμένος από το χαμό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο γίνεται φτωχότερο χωρίς την παρουσία του». 

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρει:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Φίλιππου Τσουμάνη.  Ο Φίλιππος, εξαίρετος επιστήμονας και αγωνιστής, με μεγάλη προσφορά στον τόπο του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια, και με μεγάλη συμβολή στους αγώνες της Προοδευτικής Παράταξης για την Αλλαγή της χώρας, αφήνει πίσω του ένα σημαντικό αποτύπωμα ως παρακαταθήκη. Θα τον συνοδεύει πάντα η αναγνώριση της προσφοράς του και η αγάπη των φίλων και συντρόφων του».

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ενώ τη λύπη τους εκφράζουν π Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και όλοι οι εργαζόμενοι του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του οποίου ο Φίλιππας Τσουμάνης υπήρξε ιδρυτής του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και επί οχταετία Πρόεδρός του, με την οργάνωση και λειτουργία πολλών Κοινωνικών Δομών που πρόσφεραν τεράστιο έργο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α, αποφάσισε να δοθεί το όνομά του σε μια Κοινωνική Δομή, που δημιούργησε κατά την διάρκεια της θητείας του και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η παράταξη, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα αποχαιρετά το ιδρυτικό της μέλος και επί χρόνια δημοτικό σύμβουλο Φίλιππο Τσουμάνη:

«Ο Φίλιππος Τσουμάνης υπήρξε σημαίνων στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Καλλικρατικού δήμου Ιωαννιτών, ως πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

Η συνολική πορεία και προσφορά του στα κοινά είναι αδιαμφισβήτητη και η αναγνώριση του έργου του καθολική.

Ο επικεφαλής, Θωμάς Μπέγκας, και όλα τα μέλη της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η παράταξη Νίκου Γκόντα αναφέρει:

«Ένας πολύ καλός φίλος, ένας εξαίρετος συνάδελφος, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών, ο Φίλιππος Τσουμάνης, από σήμερα δεν είναι πια ανάμεσα μας. Πήρε το δρόμο για το μακρινό και χωρίς γυρισμό ταξίδι σκορπώντας την θλίψη στην αγαπημένη του οικογένεια πρώτα και σε ολόκληρη την Γιαννιώτικη κοινωνία, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε από οποιαδήποτε μετερίζι βρέθηκε. Με πάθος δόθηκε στην ιατρική επιστήμη και στον χώρο της αυτοδιοίκησης μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Πρωτοπόρος με ό,τι καταπιάστηκε αφήνοντας το στίγμα από όπου κι αν πέρασε. Υπηρετήσαμε μαζί επί πολλά χρόνια τον θεσμό της αυτοδιοίκησης από διαφορετικές παρατάξεις αλλά πάντα με κοινό στόχο που δεν ήταν άλλος από το κοινό καλό των πολιτών της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Μέχρι την τελευταία  του στιγμή επιδίωκε να είναι δίπλα στους πολίτες, που είχαν την ανάγκη της φροντίδας του φορέα, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε και ο λόγος για τον ΟΚΠΑΠΑ, ο οποίος ήταν ο φορέας του δήμου που είχε την ευθύνη κυρίως της κοινωνικής προσφοράς. Μια φωνή λιγότερη στο δημοτικό συμβούλιο που σαν στόχο είχε την προσφορά. Θα λείψει ο φίλος Φίλιππας σε όλους μας. Θα αφήσει όμως τεράστιο κενό στην οικογένεια του. Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης απευθύνουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη αναφέρει: 

«Λυπούμαι βαθιά για την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου στην ιατρική και στην πολιτική, Φίλιππα Τσουμάνη.  Συμπορευτήκαμε μαζί από τα «πέτρινα» χρόνια του ΕΣΥ, σε σημαντικές αλλά και σε δύσκολες ώρες και παρά τις υπαρκτές πολιτικές διαφωνίες μας, υπήρχε πάντα αμοιβαία εκτίμηση, κατανόηση και αλληλεγγύη. 

Συναντηθήκαμε ξανά σε άλλους ρόλους όταν, για πολλά χρόνια, διετέλεσε επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ. Η εμπειρία και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών στον τόπο μας, πολύτιμη και καθοριστική».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει  τη βαθύτατη θλίψη της. Τα λόγια είναι φτωχά  για να περιγράψουν την πολύπλευρη και δυναμική προσωπικότητά του. Η  προσφορά του στην επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία ως Ιατρός και η πορεία του στα κοινά τόσο ως Νομαρχιακός όσο και ως Δημοτικός Σύμβουλος παραμένει πολύτιμη παρακαταθήκη. Η ανιδιοτελής και συνεχής δοτικότητα, η αδιαπραγμάτευτη προοδευτικότητά του θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα μηνύματα στην μνήμη όλων μας, αναφέρει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ