Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 11:42
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Ανοιχτή παραμένει η λύση για το ΚΕΠΑΒΙ

Off

Η αίσθηση που άφησε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι θα μπορούσε να συζητηθεί η μεταστέγαση του Δημαρχείου

 

Ένα άτυπο «πράσινο φως» για να συνεχιστεί η προσπάθεια κοινά αποδεκτής λύσης με την ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε για τα ενδεχόμενο μεταστέγασης του δημαρχείου στο χώρο, παρά την πρόσφατη αρνητική απόφαση της Γ.Σ, άναψε εμμέσως το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση. 

Στην ενημέρωση προ ημερήσιας, ο δήμαρχος κ. Ελισάφ επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από 10 ημέρες σχετικά με την απόρριψη της πρότασης από την εταιρεία για να ξεκινήσει η συζήτηση με τον δήμο Ιωαννιτών, επαναλαμβάνοντας ότι η δημοτική αρχή εξήντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο.

Η γενική αίσθηση πάντως μετά τη χθεσινή συζήτηση στο δημ. συμβούλιο είναι πως η υπόθεση ΚΕΠΑΒΙ, κάθε άλλο παρά έχει κλείσει για τον δήμο Ιωαννιτών, στην προοπτική μεταστέγασης του δημαρχείου και των υπηρεσιών του σε αυτό.

«Δεν ήταν μία απόφαση διαφωνίας επί των σημείων αλλά μία ολιστική απόρριψη. Δεν δέχονται την συζήτηση. Μόλις μας αποσταλεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα κοινοποιηθεί σε όλες τις παρατάξεις», ανέφερε ο δήμαρχος. 

Αναφερόμενος στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην Δομπόλη υπογράμμισε ότι η διαδικασία για την παραχώρηση στον δήμο ολοκληρώνεται. 

«Μία από τις εναλλακτικές λύσεις είναι να γίνει δημαρχείο», σημείωσε. 

 

Η αντιπολίτευση

 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Μπέγκας αμφισβήτησε το κατά πόσο η δημοτική αρχή «αγάπησε» και στήριξε ειλικρινά το μόνο ρεαλιστικό εγχείρημα που υπάρχει για νέο δημαρχείο και τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο από τον  τρόπο που το διαχειριστήκατε, ότι δεν το πιστέψατε. Φροντίζατε μάλιστα κατά το κρίσιμο διάστημα να σπέρνετε και “καινά δαιμόνια” εναντίον των ανθρώπων αυτών».

Παράλληλα, προέτρεψε τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει το ζήτημα σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΕΠΑΒΙ και τους μετόχους του, ώστε να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία, ειδικά τώρα που θα τρέξουν σημαντικά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις σε σχέση με την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Σκληρή κριτική για απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού στο θέμα αυτό εξαπέλυσε και η κα Καλογιάννη προς την δημοτική αρχή, ενώ Λαζ. Νάτσης και Νικ. Γκόντας αντίστοιχα επισήμαναν, ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν για να μη χαθεί μία μοναδική ευκαιρία για την πόλη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ