Χωρίς κατηγορία

Με κίνητρο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Off

Ένα διήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι αυτό του Σαββατοκύριακου για το δήμο Ζίτσας. Το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμος Ζίτσας προτρέπει τους πολίτες να πάρουν τα ποδήλατά τους και να συμμετέχουν στον ποδηλατικό γύρο, με εκκίνηση στις 18.30 μπροστά από το κεντρικό δημαρχείο. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέφανος Μιχάλης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του ποδηλατικού γύρου, που θα ολοκληρωθεί και με την κλήρωση για δύο ολοκαίνουργια ποδήλατα.
«Προσπαθούμε, να φέρουμε πιο κοντά τον κόσμο στο ποδήλατο», τόνισε ο κ. Μιχάλης και ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του δήμου να διοργανώσει σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου ημερίδα με αντικείμενο το ποδήλατο. 
Στόχος είναι η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού καθώς και η ελεύθερη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δράσεις που προάγουν την άσκηση και το «Ευ αγωνίζεσθε». 
Ο ποδηλατικός γύρος- βόλτα του Σαββάτου, έχει αφετηρία το νέο Δημαρχείο Ζίτσας (Λ. Ελευθερίας & Ευκλείδη) και τερματισμό την πλατεία του παλιού Δημαρχείου στην Ελεούσα. Η διαδρομή είναι περίπου 22 χλμ και απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών που αγαπούν τις βόλτες με το ποδήλατο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18.30 μ.μ. και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Λ. Ελευθερίας & Ευκλείδη Ελεούσα (νέο Δημαρχείο), ΒΙ.ΠΕ., Ροδοτόπι, Κάτω Λαψίστα, Άνω Λαψίστα,  πλατεία παλιού Δημαρχείου Ελεούσα.

Αποκαλυπτήρια προτομής της Χρυσάνθης Ζιτσαίας
Το απόγευμα της Κυριακής, ο δήμος Ζίτσας πραγματοποιεί τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Χρυσάνθης Ζιτσαίας στον τόπο που μεγάλωσε στη Ζίτσα. Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης και είναι δωρεά του Μιχάλη Κατσουλίδη. Η τελετή των αποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 19.00.
Αναφορά στη ζωή και στο έργο της Χρυσάνθης Ζιτσαίας θα γίνει από τον φιλόλογο- ερευνητή Θεόδωρο Κοσμά.
Η Χρυσάνθη Ζιτσαία (φιλολογικό ψευδώνυμο της Χρυσάνθης Λάμπρου Οικονομίδου, το γένος Ζέρβα), γεννήθηκε στο Πρίντεζι της Ιταλίας το 1902, μεγάλωσε όμως στο χωριό των γονιών της, τη Ζίτσα. 
Τελείωσε το σχολαρχείο και παντρεύτηκε μικρή τον Κύπριο γεωπόνο Λάμπρο Οικονομίδη. Τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου της έζησε στα Γιάννενα και το Βόλο, όπου και εξέδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή της «Μενεξεδένια δειλινά». Από το 1930 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της. Πέθανε τον Ιούλιο του 1995.
Κλείνοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, δια Βίου Μάθησης –Πολιτισμού- Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του δήμου Ζίτσας παρουσίασε επιγραμματικά το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο δήμος το φετινό καλοκαίρι σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους το οποίο περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, γιορτές τοπικών προϊόντων, αθλητικές δράσεις κ.α. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ