Εκδηλώσεις

Η Φιλαρμονική έδωσε το στίγμα της για τα 200 χρόνια

Off

Το δικό της «παρών» στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ένα ακόμη τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών. 

Η Φιλαρμονική, πραγματοποίησε την επετειακή της συναυλία στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, σε μία μοναδική βραδιά και σε έναν υπέροχο περιβάλλοντα χώρο, σε μουσική διεύθυνση του

αρχιμουσικού Δημήτρη Αμπατζή και σολίστ την Ελεάνα Βάσιου, τον Δημήτρη Δημόπουλο και τον Ανδρέα Καλλιβωκά. 

Στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου αναφέρθηκε στην σημαντική ανταπόκριση και των μελών του συνόλου των τμημάτων στην προετοιμασία των εκδηλώσεων και παραστάσεων, αλλά και των πολιτών, που με την μεγάλη τους παρουσία, επιβεβαιώνουν την ανάγκη που υπάρχει να δοθεί ένα τέλος στην πολύμηνη ιστορία των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας.

 

Μεγάλη ιστορία

Η Φιλαρμονική του δήμου Ιωαννιτών ιδρύθηκε το 1917 και ήταν ενεργή ως το 1934. Επανασυστάθηκε το 1953 και μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Πνευματικού Κέντρου, με μία ομάδα 55 μουσικών, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο και σπάνιο ρεπερτόριο από την ελληνική και την ξένη μουσική.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου