Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 06:16
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στην Ήπειρο

Off

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην Ήπειρο ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. 

Η αιμοδοσία συνδιοργανώθηκε από το «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) Ήπειρος» και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα (22/06), την Άρτα, την Πρέβεζα (23/06) και την  Ηγουμενίτσα (24/06). 

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των πολιτών στο θέμα των εξαρτήσεων.

Σε δηλώσεις της κατά την έναρξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Ιωάννινα η υπεύθυνη Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιώτα Παναγιωτίδου ανέφερε  ότι «διοργανώνουμε αυτή τη γιορτή ζωής, γιατί η αιμοδοσία και τα αποτελέσματά της είναι χάρισμα ζωής. Η αιμοδοσία είναι πράξη φροντίδας και έτσι ενισχύεται η έννοια της αλληλοϋποστήριξης, της κοινότητας συνολικά και της αλληλοβοήθειας, έννοιες που είναι αλληλένδετες με τον αγώνα που δίνουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ, οι γονείς τους και εμείς μαζί τους. Όπως δήλωσε, «οι αιμοδότες παίρνουν τρομερή ικανοποίηση μέσα από αυτή την κοινωνική προσφορά και για εμάς είναι σημαντικό το μήνυμα αυτό, το οποίο συνδέεται και με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι το “Στάσου Πλάι μου”». 

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Αστυνόμος Β΄ Ηλίας Μήτσιος, ευχαρίστησε αρχικά το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και τα στελέχη του για τη συνεργασία στη συγκεκριμένη δράση, τονίζοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δε θα πρέπει να θεωρείται απλώς ως μία «τυπική υπενθύμιση του προβλήματος», ενώ υπογράμμισε ότι για την Ελληνική Αστυνομία η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί διαχρονικά βασική προτεραιότητα. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι είναι καιρός να σταματήσουν οι προκαταλήψεις σε βάρος των εξαρτημένων ατόμων δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για τα θύματα του προβλήματος και όχι για το πρόβλημα. Ως κοινωνία οφείλουμε να τους απλώσουμε το χέρι και να τους τραβήξουμε από το περιθώριο και τον στιγματισμό». 

Το παράδειγμα, συμμετέχοντας ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία δίνοντας αίμα, έδωσαν στελέχη του ΚΕΘΕΘΑ Ήπειρος και αστυνομικοί από όλες της Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου και το Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου