Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 02:48
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη χερσαία ζώνη

Off

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμη και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν ήδη προαναγγελθεί, την απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης στις τοπικές κοινωνίες και να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, εμφανίστηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών αντίστοιχα. 

Μετά από μία πολύμηνη, ατέρμονη διαδικασία διαλόγου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα στην πράξη, μεταξύ των δύο δήμων και των συναρμόδιων υπουργείων Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών, όπως επίσης με τον ΟΛΗΓ και το ΤΑΙΠΕΔ, οι φορείς αποφάσισαν να περάσουν στο επόμενο στάδιο, αυτό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι οποίες ξεκινούν με κλείσιμο των δύο δημαρχείων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών αντίστοιχα και συνεχίζονται με αποκλεισμό του λιμένα εσωτερικού αρχικά και τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού.

Ακριβώς, λόγω των ανακοινώσεων για τις κινητοποιήσεις, οι τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν, ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα για να συζητήσει το ζήτημα, αμφότεροι όμως οι δύο δήμαρχοι κ.κ Λώλος και Παππάς αντίστοιχα, τόνισαν χθες, πως εάν πρόκειται να έρθει ο υπουργός χωρίς να προσθέσει κάτι νεότερο, ικανοποιώντας τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, είναι προτιμότερο να μην μπει καν στον κόπο!

« «Όσες δεσμεύσεις και αν αναλάβει ο κ. Πλακιωτάκης στην επίσκεψή του, δεν αρκούν, γιατί τις έχουμε ακούσει και πάλι. Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι συγκεκριμένες πράξεις, που συμπυκνώνονται στο να δοθεί εντολή, να συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΛΗΓ και να αποδεχτεί τις προτάσεις των δύο δήμων για τη μη παραχώρηση σε ιδιώτη, μέσω ΤΑΙΠΕΔ των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν αφορούν λιμενικές δραστηριότητες. Είναι αδιανόητο, να παραχωρείται η είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας, το Δρέπανο, ο χώρος στάθμευσης, το παραλιακό μέτωπο των Συβότων και της Πλαταριάς», ανέφερε ο κ. Λώλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Φιλιατών Σπ. Παππάς που αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης παραχώρησης της χερσαίας ζώνης και στη Σαγιάδα, που φτάνει μάλιστα το όριο της ρυμοτομικής γραμμής του οικισμού και συμπεριλαμβάνει και το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας.

«Ό,τι μάθαμε, το μάθαμε από χάρτες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης αφού κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας. Έχουν περάσει οκτώ μήνες από τις συζητήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους Γεν. Γραμματείς και ακόμη δεν έχουμε δει να κινείται το παραμικρό. Γι’ αυτό ξεπεράσαμε πλέον τα όρια ανοχής και περνάμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις», ανέφερε.

 

Οι κινητοποιήσεις

Αναλυτικά, οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες: 

Δευτέρα 28 Ιουνίου 

– Κλείσιμο των Δημαρχείων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για την εξυπηρέτηση κοινού

-Συγκέντρωση στο Λιμάνι Εσωτερικού & Συμβολικό Κλείσιμο αυτού 9:00-11:00

Δευτέρα 5 Ιουλίου 

-Κλείσιμο του Λιμένα Εξωτερικού  

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συλλογή – συγκέντρωση υπογραφών (ηλεκτρονικά και φυσικά) σε κείμενο που θα συνταχθεί από την επιτροπή συντονισμού των κινητοποιήσεων και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των δήμων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου