Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 09:50
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Αποχή της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Off

Με την αποχή σύσσωμης της αντιπολίτευσης που ζήτησε να γίνει η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε σιωπηρά και κατά πλειοψηφία τις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Τομεακών  Προγράμματος Ανάπτυξης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 2021 – 2025 και του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021 – 2025, αντίστοιχα. 

Τις προηγούμενες ημέρες, η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» απέστειλε στο προεδρείο του περιφ. συμβουλίου επιστολή, με την οποία ζητά η συζήτηση για τις Στρατηγικές Μελέτες να γίνει στο περιφ. συμβούλιο και το αίτημα αυτό υποβλήθηκε και στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος από τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Ο αντιπεριφερειάρχης  και πρόεδρος της Επιτροπής Β. Γοργόλης ανέφερε ότι υπάρχει αρμοδιότητα της Επιτροπής για τα θέματα αυτά, τονίζοντας ότι η συζήτηση στην Επιτροπή δεν αποκλείει τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Για λίγα λεπτά της ώρας επικράτησε ένταση αφού τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επέμειναν στο ότι δεν πρέπει να εισαχθεί καν το θέμα στην Επιτροπή, κάτι που τελικά έγινε, έστω κι αν συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Το πιθανότερο είναι βέβαια, και οι Στρατηγικές Μελέτες να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του περιφ. συμβουλίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η περιφερειακή αρχή επέλεξε για ακόμα μια φορά να αγνοήσει την αντιπολίτευση και να προχωρήσει στην ψήφιση του θέματος με την αντιπολίτευση να απέχει από τις διαδικασίες. Πέρα όμως από την αντιδημοκρατική διαδικασία, αποδείχθηκε και η γύμνια της παράταξης της πλειοψηφίας να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα, καθώς -με την αποχή της αντιπολίτευσης- κανένας περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν είχε να πει το παραμικρό για κανένα από τα δύο σοβαρά ζητήματα.  Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος επέμενε να συζητηθούν οι ΣΜΠΕ από την επιτροπή, δεν είχε ούτε έναν (1) περιφερειακό σύμβουλο να αρθρώσει μισή λέξη». 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου