Επικαιρότητα

Οι διακριθέντες μαθητές του Λυκείου της Βελλάς

Off

Με φόντο τις εξελίξεις για τη Βελλά, τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων επέδωσε και βιβλία δώρα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στους πρωτεύσαντες μαθητές των τριών τάξεων του Γ.Ε.Λ. Βελλάς.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε το Μητροπολιτικό μέγαρο τη Διευθύντρια και τους μαθητές στον χαιρετισμό του, δεν έλειψαν οι αναφορές και στις εξελίξεις:

«Θέλω καταρχήν να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διευθύντρια, την κ. Καλύβα, αλλά και στους καθηγητές που υπηρετούν στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς για όλη την προσπάθειά τους, ιδιαίτερα στην κ. Καλύβα για την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια να αναβαθμίσει τη λειτουργία του Λυκείου, πράγμα που το έκανε πολύ επιτυχημένα, αλλά και να βγάλει το Εκκλησιαστικό Λύκειο της Βελλάς από την απομόνωση και να δείξει το έργο και την δραστηριότητά του στην κοινωνία, με πολλές καινοτόμες δράσεις, οι οποίες μάλιστα βραβεύτηκαν ιδιαιτέρως. Χαιρόμαστε που μαθητές σαν εσάς, που θα μπορούσαν να διαπρέψουν σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο της πατρίδας μας, επέλεξαν το Εκκλησιαστικό Λύκειο της Βελλάς, πράγμα το οποίο και μας συγκινεί ως κίνηση, αλλά βεβαίως μας κάνει και υπερήφανους.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να δωρίσει ένα βιβλίο σε κάθε μαθητή που πρώτευσε σε κάποια τάξη Εκκλησιαστικού Λυκείου, και καθηκόντως σήμερα σας καλέσαμε εδώ έτσι ώστε να σας επιδώσουμε τα βιβλία, όπως επίσης και έναν τόμο, ένα βιβλίο, για την βιβλιοθήκη του Εκκλησιαστικού Σχολείου Βελλάς.

Από τη μια μεριά λοιπόν σάς τιμούμε και ως Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ως Μητρόπολη καθηκόντως για αυτές τις επιδόσεις, για αυτήν την επιμέλεια  που έχετε, αυτήν την προσπάθεια που κάνετε και βεβαίως και για την αγάπη για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Από την άλλη βρισκόμαστε στην τραγική θέση να πούμε ότι η ίδια η Σύνοδος, η οποία σας βραβεύει με αυτό τον τρόπο, σας επιβραβεύει για τον κόπο και την προσπάθειά σας, αποφασίζει το κλείσιμο αυτών των σχολών και μάλιστα, δυστυχώς, το κλείσιμο όλων των σχολών της Βελλάς. Είναι μια τραγική εξέλιξη, η οποία μας ανησύχησε πάρα πολύ το τελευταίο τριήμερο και για την οποία υπήρξαν και υπάρχουν ποικίλες αντιδράσεις σε όλη την κοινωνία της περιοχής και δεν σας κρύβω ότι εγώ έφτασα στα ανθρώπινα όριά μου αυτές τις ημέρες με κίνδυνο ακόμα και της υγείας μου.

Είναι ένα οξύμωρο πράγμα από τη μια να βραβεύουμε τους ανθρώπους για τις επιδόσεις τους και από την άλλη να τους λέμε ότι το σχολείο σας δεν θα υπάρχει πια. Αλλά είναι και ένα σημείο των καιρών που δείχνει ότι δυστυχώς πια δεν υπάρχουν στεγανά και δυστυχώς σε όλους τους χώρους μπορούμε άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε.

Αυτό ας είναι ένα μάθημα για όλους μας και ειδικά ένα μάθημα για εσάς τα νέα παιδιά να μην ακολουθήσετε αυτό το παράδειγμα. Να μη λέτε άλλα και να κάνετε άλλα, αλλά να είσαστε δυνατοί, στιβαροί άνθρωποι, που θα λέτε κάτι επειδή το πιστεύετε και αυτό το κάτι θα παλεύετε στη ζωή σας να το κάνετε και πράξη».

«Να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ, να ευχηθούμε οι ταγοί της Εκκλησίας να πάψουν να λειτουργούν επιπόλαια και να λειτουργούν με μπέσα, όπως λέμε, και με συνέπεια και να ευχηθούμε η Βελλά να μην κλείσει, η Βελλά να συνεχίσει την προσφορά της γενικότερα στα πνευματικά πράγματα αλλά και ειδικότερα στα εκκλησιαστικά γράμματα».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ