Ήπειρος

Ο λαός να διεκδικήσει το δίκιο του

Off

Με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην πλατεία της Άρτας, κορυφώθηκαν το Σάββατο το βράδυ οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το κόμμα στη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη 70 χρόνια από τον θάνατό του στις 16 Ιουνίου 1945.
Στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Κουτσούμπα ήταν ο ρόλος του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ στον αγώνα κατά των κατακτητών με πολλές αναφορές στο πώς επηρέασε τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον ακολούθησαν ή τον συγκράτησαν στη μνήμη τους μετά τον θάνατό του. Όπως ήταν όμως φυσικό, ο επικεφαλής του ΚΚΕ έκανε αναφορές και στο μείζον θέμα των ημερών, τη διαπραγμάτευση.
Την Κυριακή το πρωί οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στη Μεσούντα της Άρτας και το μνημείο που υπάρχει εκεί για τον Βελουχιώτη, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια.
Ο λαός να διεκδικήσει το δίκιο του στους δρόμους και να μην υποστηρίξει «οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, οποιαδήποτε νέα συμφωνία που θα τον φέρει σε χειρότερη κατάσταση απ' αυτήν που βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Γραμματέας του ΚΚΕ από τη Μεσούντα.
«Όποια και αν θα είναι η κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, πάλι ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα. Ο λογαριασμός θα του έρθει, είτε με τη νέα συμφωνία των 47+8 σελίδων του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε με οποιαδήποτε άλλη πιθανή εμπλοκή για χρεοκοπία της χώρας, ο λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο», συμπλήρωσε, προσθέτοντας: «Ο λαός βρίσκεται σε μια κατάσταση εκβιαστικών διλημμάτων. Καθημερινά κυβέρνηση και τρόικα – θεσμοί συνέχεια τον βομβαρδίζουν, ώστε να μείνει τρομοκρατημένος, φοβισμένος». «Τη ρωμιοσύνη μη την κλαις εκεί που πάει να σκύψει νάτη πετιέται αποξαρχής», αυτό είναι το μήνυμα τώρα», σημείωσε ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του με αναφορά στους στίχους του ποιητή.
Οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τον Άρη Βελουχιώτη άρχισαν την Παρασκευή από τη Λαμία. Στην Άρτα, το Σάββατο ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από παλμό αλλά και συγκίνηση για την ιστορική διαδρομή του Βελουχιώτη, «ένα άξιο παιδί του ΚΚΕ που το όνομά του και τα κατορθώματά του έγιναν θρύλος, άγγιξαν τα όρια του μύθου, ακριβώς γιατί ο λαός μας, το κίνημά του, με πρωτοπορία το ΚΚΕ, ανυψώθηκαν σε αυτά τα όρια, εκτός ορίων, προσπάθησαν να κάνουν την έφοδο στους ουρανούς, εκεί που μόνο ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος σπάζοντας τις αλυσίδες της καπιταλιστικής, ιμπεριαλιστικής σκλαβιάς, τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», όπως τον περιέγραψε ο κ. Κουτσούμπας.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου