Ήπειρος

Αναβαθμίζεται συνεχώς η διεκδίκηση

Off

Αναβαθμίζει συνεχώς τη δράση του ο Δήμος Ιωαννιτών στην πορεία διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Χτες το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος και Βάσω Μέγα είχαν συνάντηση με τον Σπύρο Μερκούρη, Διευθυντή του «Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985» και τέως Πρόεδρο του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών.
Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, έγινε εκτενής συζήτηση για την προετοιμασία των Ιωαννίνων στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και αντηλλάγησαν απόψεις, με τον Σπύρο Μερκούρη να υποστηρίζει πως τα Ιωάννινα και η Ήπειρος έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιήσουν στη διεκδίκηση. 
Εν τω μεταξύ από χτες η αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων συμμετέχει στη διημερίδα με θέμα «30 Χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης», η οποία πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στην Αθήνα, με τη στήριξη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Ιδρύματος «Θεοχαράκη».   
Η διημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή του γεγονότος ότι αυτό τον Ιούνιο συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο μεγαλύτερος οργανωμένος πολιτιστικός θεσμός της Ευρώπης και ο μακροβιότερος. 
Στη διημερίδα συμμετέχουν προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και συντονιστές και διευθυντές παλαιότερων Πολιτιστικών Πρωτευουσών που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.
Παράλληλα με τη συμμετοχή στη διημερίδα, πρόκειται σήμερα να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα δύο σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου και της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου:
-Συνάντηση με Ηπειρώτες δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται σε ΜΜΕ του κέντρου, ώστε να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο στη διεκδίκηση.
-Συνάντηση με Ηπειρώτες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, πολιτικούς κ.α που οργανώνεται από τον Λευτέρη Γείτονα, τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον Λαοκράτη Βάσση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα» και εντάσσεται στην προσπάθεια επίτευξης «πανηπειρωτικής πανστρατιάς» στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου