Επικαιρότητα

Να διεκδικήσουμε από κοινού αυτά που μας αναλογούν

Off

Για έναν αρνητικό συνολικό απολογισμό της περιφερειακής αρχής κάνει λόγο η περιφερειακή παράταξης «Ήπειρος Όλον».

Ο επικεφαλής Δημήτρης Δημητρίου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, έκαναν μια ανασκόπηση των δυο ετών,  που πιστοποιεί την κριτική τους και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «η περιφερειακή αρχή έχει χάσει από τα αποδυτήρια».

«Η Περιφερειακή αρχή που εμείς από την αρχή της θητείας μας, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε για το καλό της Ηπείρου  έχει χάσει από τα αποδυτήρια σε πολλά πεδία. Προσπαθεί με φωτοβολίδες να πάρει λάμψη, αλλά όπως καλά γνωρίζετε, τα βεγγαλικά διαρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα, ούτε καν λεπτά», ανέφερε ο κ. Δημητρίου και το ανέλυσε ως εξής:

«Προγράμματα έχουν βαλτώσει πάνω από ένα και ενάμιση χρόνο, επιλέξιμες επιχειρήσεις δεν μπορούν ξεκινήσουν, υλοποιήσιμα πρότζεκτ έχουν να λάβουν χρήματα πάνω από ενάμιση χρόνο, ενώ και το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας για την επιχειρηματικότητα έχει πληρώσει σήμερα περίπου 12  εκατομμύρια από τα 45, με τις υπηρεσίες της περιφέρειας να ζητούν εκ νέου από τους επιλέξιμους, φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες αφού αυτές που είχαν καταθέσει έχουν λήξει λόγω των καθυστερήσεων στους ελέγχους».

«Η Περιφερειακή αρχή  έστω και τώρα πρέπει να ακούσει το σύνολο του περιφερειακού συμβουλίου, όλοι κάτι έχουν να πουν, κάτι να προτείνουν, να συνομιλήσει σοβαρά με όλους του επίσημους φορείς και από κοινού να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν» τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Κριτική ασκήθηκε και στον τρόπο διεκδίκησης προς την κεντρική εξουσία αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση όπως στην περίπτωση Μητσοτάκη και της περιοδείας στα Γιάννενα «που εμφανίστηκε  μόνο για λίγες ώρες χωρίς κανείς να γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης, που δεν συνομίλησε με τους επίσημους φορείς, παρά μόνο έκανε κομματική προπαγάνδα και επικοινωνιακή φιέστα με το MEGA εμβολιαστικό κέντρο αλλά και τις επισκέψεις σε εταιρία υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε σχέδιο για τον τόπο σας, ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη είχε σημειώσει στην επίσκεψη του το Σεπτέμβριο του 2019. Αλήθεια ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο του και πως το κάνει πράξη δυο χρόνια τώρα;  Είπε κάτι που εμείς δεν καταλάβαμε  πριν λίγες μέρες;» αναρωτήθηκε. 

Κριτική άσκησαν και οι  περιφερειακοί σύμβουλοι Μαργαρίτα Κιτσανού, Χάρης Λιούρης και Παύλος Φραγκούλης που έθεσαν την ατζέντα: Υγεία, Αγροτικός τομέας και οδικοι άξονες. 

Η Μαργαρίτα Κιτσανού, τόνισε ότι δεν υπάρχει MEGA εμβολιαστικό με τέσσερις γραμμές και ένα μόνο εμβόλιο. «Λειτουργεί με δανεικό προσωπικό», είπε επαναφέροντας το αίτημα να φύγουν τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία.

Ο Χάρης Λιούρης επικεντρώθηκε στην επίσκεψη Μητσοτάκη που δεν έκανε σοφότερο κανέναν όπως είπε: «Οι πολίτες δεν έγιναν  σοφότεροι από την πολυδιαφημιζόμενη επίσκεψη, μολονότι οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες είχαν θέσει ψηλά τον πήχη». 

Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, αναφέρθηκε στους οδικούς άξονες και στο τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά, «η τύχη του οποίου αγνοείται», αλλά και στους δρόμους του νομού Πρέβεζας όπου και εκεί δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την ανάπτυξη των οδικών δικτύων. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου