Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 10:20
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Η σημασία της εύκολης πρόσβασης σε προγράμματα χρηματοδότησης

Off

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κ.ΑΛ.Ο. της Π.Ε. Ιωαννίνων την Τετάρτη με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σήμερα».

Σκοπός της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας αλλά και η ανάδειξη των δράσεων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αλληλέγγυας επιχειρηματικότητας.  Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας αναφέρθηκε στη σημασία της εύκολης πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε προγράμματα χρηματοδότησης, σε προσωποποιημένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, και σε τεχνογνωσία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν την δραστηριότητά τους. 

Συνεχίζοντας, ο κ. Βουγιούκας τόνισε πως η Τράπεζα Ηπείρου λειτουργεί ως πυξίδα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου, υποστηρίζοντας και κατευθύνοντάς τες διαρκώς σε κάθε επιχειρηματικό τους βήμα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ηπείρου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Χριστόφορος Σαπλαούρας, Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα διάθεσης ευέλικτων χρηματοδοτικών προϊόντων, πλήρως προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες κάθε επενδυτικού σχεδίου, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της τοπικής μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και εξασφαλίζει χρηματοδότηση με προνομιακό επιτόκιο. Επιπλέον, σημείωσε τα οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI”, το οποίο παρέχει δάνεια με την εγγύηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων («European Investment Fund-EIF»). 

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο κ. Βουγιούκας επεσήμανε τις δυνατότητες που έχει η Τράπεζα Ηπείρου να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και την κοινωνία της Ηπείρου, καθώς στόχος της είναι να δημιουργεί αξία για τον τόπο της, την Ήπειρο, με πράξεις που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των μετόχων της και την κοινωνία.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου