Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 03:28
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών

Off

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος, που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία μέλη, ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης μεταφοράς και εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών και της εξασφάλισης καταλύματος για την απόκρυψή τους, καθώς και 17 παράτυποι μετανάστες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, την Πέμπτη το πρωί και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε ο ημεδαπός, να κινείται με κατεύθυνση προς Κακαβιά επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός αυτού 8 παράτυποι μετανάστες. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου. 

Ως προς τη δομή και τους ρόλους των μελών του κυκλώματος, οι δύο κατηγορούμενοι αλλοδαποί, σύμφωνα με την Αστυνομία, φρόντιζαν για τον εντοπισμό αλλοδαπών που επιθυμούσαν να εξέλθουν από τη χώρα, εξασφαλίζοντάς τους κατάλυμα για την απόκρυψή τους στα σπίτια τους. Ακολούθως, ο ημεδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του «μεταφορέα», τους μετέφερε με το όχημα ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου στη συνέχεια, δύο έτεροι συνεργοί τους, τους παραλάμβαναν και τους οδηγούσαν πεζή στο αλβανικό έδαφος.  

Το αντίτιμο για κάθε μεταφερόμενο αλλοδαπό ανέρχονταν στο ποσό των 200 ευρώ, από τα οποία τα μισά καρπώνονταν ο «μεταφορέας». 

Ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο αλλοδαπά μέλη του κυκλώματος, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν ακόμη συνολικά 9 παράτυποι μετανάστες. 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.380 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των τριών μελών του κυκλώματος, 4 κινητά τους τηλέφωνα καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των αλλοδαπών. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές, που κατηγορούνται για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα 

Η άμεση ανταπόκριση αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες το πρωί στα Ιωάννινα δύο ημεδαπές, οι οποίες κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει κλοπή από κοινού λίγο νωρίτερα. 

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ηλικιωμένης ότι δύο γυναίκες εισήλθαν με τη μέθοδο της απασχόλησης στο σπίτι της, από όπου της αφαίρεσαν τσάντα με χρηματικό ποσό -200- ευρώ, ανδρικό ρολόι και προσωπικά αντικείμενα. 

Ύστερα από επιστάμενες αναζητήσεις με βάση τα χαρακτηριστικά τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τις εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα και να τις συλλάβουν. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα. 

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου