Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 03:23
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Κάλεσμα για τον εμβολιασμό των πολιτών

Off

Ένα ακόμα κάλεσμα προς όλους να αγκαλιάσουν τον εμβολιασμό απηύθυνε από τα Γιάννενα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης βρέθηκε στην πόλη για να συμμετάσχει στην εκδήλωση ενημέρωσης για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γενικής γραμματείας υπηρεσιών υγείας, διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, συνοδευόταν από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου ενώ παρέστησαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Ι. Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου καθώς και οι διοικητές 5ης και 6ης ΥΠΕ κ.κ. Σερέτης και Καρβέλης αντίστοιχα. 

 Ο αν. υπουργός κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν προκειμένου γιατί «δεν εφησυχάζουμε», όπως είπε, 

«Το εμβόλιο είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την συλλογική ανοσία και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε όλους τους πολίτες. Πρέπει να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη να εμβολιαστεί. Η μετάλλαξη Δ αλλάζει τα δεδομένα και πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε και πρόσθεσε για το πρόγραμμα σε απομακρυσμένες περιοχές:

«Το άλλο μέτρο που έχουμε είναι η τήρηση των μέτρων ώστε να προστατεύουμε. Έχουμε πει από την αρχή ότι μέσα από την ευρωπαϊκή συμφωνία εάν κάποιος δεν μπορεί, θα πάμε εμείς ώστε να βοηθήσουμε και να εμβολιαστεί για αυτό και ξεκινούμε εμβολιασμούς σε δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα μέρη ή σε πολίτες που έχουν προβλήματα κινητικότητας». 

 «Δεν φτάνεις άμεσα στο ποσοστό που θέλεις αλλά πρέπει να αυξήσουμε το ρυθμό εμβολιασμού. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι κοινωνικό αγαθό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους» τόνισε ακόμα ενώ το μήνυμα «να εμβολιαστούν για να προστατευτούν», έστειλε και ο κ. Κωτσιόπουλος. 

Στην εκδήλωση, ο κ. Κοντοζαμανης στην τοποθέτησή του ζήτησε από τα στελέχη, να οργανώσουν όσο καλύτερα μπορούν τα νοσοκομεία τα οποία επιστρέφουν και πάλι στην κανονικότητα ενώ  έθεσε τους στόχους  της συνάντησης των Διοικητών. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ