Ήπειρος

Για ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα ασφάλισης

Off

Διήμερη περιοδεία σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις θεομηνίες κάνει ο νέος Προέδρος του ΕΛ.Γ.Α Νίκος Στουπής, ξεκινώντας χτες από τα Γιάννενα και την Άρτα
Από τα Γιάννενα όπου και νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το τοπικό υποκατάστημα, τόνισε σε δηλώσεις του πως στόχος είναι να ενημερώσει και να ενημερωθεί ώστε να μπορέσει να γίνει πράξη η νέα πολιτική του ΕΛΓΑ, διασφαλίζοντας ότι θα διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του οργανισμού και θα λειτουργεί ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα ασφάλισης. 
Ο κ. Στουπής χαρακτήρισε το υποκατάστημα των Ιωαννίνων ως ένα από τα καλύτερα και απέδωσε τα εύσημα για την εργασία που γίνεται στην καταβολή των αποζημιώσεων. «Το 2015 το ποσό αγγίζει τα 4.600.000 ευρώ και μένει για εκκαθάριση 1 εκατομμύριο», είπε.
Σήμερα εργάζονται για τον ΕΛΓΑ πανελλαδικά 500 περίπου άτομα. «Είναι πιο δύσκολα από όταν είχαμε 800 άτομα προσωπικό αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν επαρκούν. Έπειτα μας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε δημόσιους υπαλλήλους με συναφές αντικείμενο που μπορούμε να τους εντάξουμε όταν έχουμε ανάγκη. Σημαντική εξέλιξη είναι η επιστροφή 49 ατόμων που επέστρεψαν σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου και θα μας δοθεί δυνατότητα και με τις προσλήψεις συμβασιούχων που θα καλύψουν και αυτοί ανάγκες» τόνισε ο πρόεδρος..
Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας ανέφερε:. «Όπως φαίνεται, ανοίγει ο δρόμος της συμφωνίας και άρα θα επιστραφούν. Ωστόσο, εμείς σκεφτόμαστε να μην τα επιστρέψουμε και να τα αφήσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου είναι καλύτερο το επιτόκιο σε σχέση με τις συστημικές τράπεζες. Η δυσκολία μας πάντως δεν είναι ότι δεν έχουμε ταμειακό υπόλοιπο αλλά ότι εξαιτίας των μνημονίων μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένο ποσό και εκεί είναι η μεγάλη αντίφαση». 
Ο κ. Στουπής ρωτήθηκε και για το αν υπάρχει πρόβλεψη του ΕΛΓΑ για αποζημίωση των καλλιεργητών που έχουν υποστεί ζημιές από αγριόχοιρους, θέμα που απασχολεί τους παραγωγούς των Ιωαννίνων αλλά και πολλών περιοχών σε όλη την Ελλάδα. Στην απάντησή του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστούν τρόποι ώστε να μπορέσουν και αυτές οι καταστροφές να ενταχτούν με κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλοι οι παράμετροι του θέματος.
Χτες το βράδυ η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Α. είχε προγραμματίσει  διευρυμένη σύσκεψη με θέμα «Ασφάλιση της φυτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛ.Γ.Α.», με την παρουσία του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. στην Άρτα, ενώ θα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, τους τοπικούς βουλευτές, τους Δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του νομού στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ