Επικαιρότητα

Πράσινο φως για εμβόλια και στους «μικρούς» των 15-17 ετών

Off

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό και της ηλικιακής ομάδας 15 -17 ετών, των παιδιών που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.

Το ανακοίνωσε ο Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης τη Δευτέρα το απόγευμα, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

Η απόφαση ελήφθη μετά από την σχετική εισήγηση για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. 

Τα εμβόλια που είναι  κατάλληλα για τους έφηβους είναι τα mRNA και αυτά χρησιμοποιούνται όπου ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει είπε η κ. Θεοδωρίδου.

 

Μία δόση για 5 εκατ. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε επίσης ότι σήμερα ξεκινάει από την Κρήτη ο εμβολιασμός πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτή τι στιγμή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού από όλα τα εμβόλια σημείωσε, λέγοντας ότι τις τελευταίες 7 μέρες περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Επίσης ανέφερε ότι αναρτήθηκε στον ιστότοπο emvolio.gov.gr η πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ οίκον των ατόμων με σοβαρή αναπηρία.

Συνολικά έχουν γίνει περισσότεροι από 8.770.000 εμβολιασμοί. Χτες ξεπεράστηκαν τα 5 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό 47,7% και τα 4 εκατ. που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 38,2%. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου