Κυριακή 28 Μαΐου 2023 01:55
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021
Πολιτισμός

«Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα»

Off

Το παιδικό βιβλίο του «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα», ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο» Συγγραφέας του ο Νίκος Ντούγιας, που μπορεί οι περισσότεροι να τον γνωρίζουν από την ενασχόληση του με την πορτοκαλί μπάλα και τα παρκέ του μπάσκετ, όμως πλέον έχει μπει και στον χώρο της συγγραφής παιδικών βιβλίων.

Η πρώτη του δουλειά παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη στις 20.00 στο προαύλιο του ΚΔΑΠ «Το Σπιτάκι του Γίγαντα».

Για το παραμύθι, «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα», θα μιλήσουν, η Γιώτα Φλώρου, προϊστάμενη των παιδικών σταθμών του Δήμου Ζίτσας και ραδιοφωνική παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Οδυσσέας Πότσης και ο εκπαιδευτικός Θανάσης Σωτηρίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:  

Aς σκεφτούμε, λοιπόν… Ο ήρωάς μας, ο Γίγαντας του παραμυθιού, μπορεί να είναι ο διπλανός μας, ο φίλος, ο συμμαθητής, ο γείτονας, ο ξαδερφούλης, που ένα του χαρακτηριστικό μπορεί να τον κάνει να μοιάζει “διαφορετικός”. Και εμείς… τι κρίμα, χωρίς να το θέλουμε, τον βάζουμε στο περιθώριο και δεν του δίνουμε ποτέ τη δυνατότητα να μας πλησιάσει, να μας μιλήσει και να παίξει μαζί μας. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι μοναδικά! Παχουλά, κοντά, ψηλά, ξανθά, μελαχρινά. Τα χαρακτηριστικά μας δεν είναι αυτά που προσδιορίζουν το ποιοι είμαστε. αλλά η ευγένεια της ψυχής μας. 

Το φωτεινό μας χαμόγελο! Τα χαρακτηριστικά μας χάνονται στο διάβα του χρόνου, δες τον παππού και τη γιαγιά. Οι ρυτίδες θα γίνουν συντροφιά για όλους μας στο αύριο, μα αντίθετα η καλοσύνη και η αγάπη θα είναι η ταυτότητα που θα μας συντροφεύει για πάντα στη ζωή μας. Το μυστικό τελικά είναι ένα… Να αγαπάς και να το δείχνεις.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ