Επικαιρότητα

Νέες προσεγγίσεις στα διόδια

Off

Μια πολιτική για τα διόδια στην Ιόνια Οδό που να λαμβάνει υπόψη της την κατάσταση σήμερα και την πρόοδο των έργων ζητάει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Χρ. Παπαβρανούσης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαβρανούση, η πρόοδος των έργων, ειδικά σε κάποια τμήματα, είναι εντυπωσιακή και η οδός θα ολοκληρωθεί έστω και με καθυστερήσεις και αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα. Το πρόβλημα βέβαια που πρέπει να λυθεί είναι η ροή των κρατικών κονδυλίων.
Από την άλλη, χρειάζεται μία νέα προσέγγιση και στο θέμα των διοδίων που αναμένεται να μπουν τους επόμενους μήνες κατά τη διαδρομή.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαβρανούση θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή και νέα διαμόρφωση του αντίτιμου δεδομένης της όλης κατάστασης αλλά και του γεγονότος ότι το έργο δεν θα είναι ολοκληρωμένο. Η τιμολογιακή πολιτική θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα ώστε οι άξονες να είναι χρηστικοί και χρήσιμοι, να μπορεί να γίνει χρήση από τους οδηγούς με ένα λογικό αντίτιμο. 
Το Υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται όπως είναι γνωστό σε συζητήσεις με τις κατασκευάστριες εταιρίες ώστε να βρεθεί κοινός τόπος και σε αυτό το θέμα.
 «Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση. Εμείς πάντως, στηρίζουμε τις ενέργειες του υπουργείου σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Παπαβρανούσης. 

Το Γεφύρι
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου μιλώντας στα ΜΜΕ αναφέρθηκε και στην πρόοδο των διαδικασιών αναστήλωσης στο Γεφύρι της Πλάκας, σημειώνοντας ότι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δείχνει μεγάλο ζήλο ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες.. Για το ζήτημα του φορέα που θα δημιουργηθεί όπως είχε αποφασιστεί και στην πρόσφατη επίσκεψη Ξυδάκη αναμένονται κάποιες νομικές διαδικασίες. Ο κ. Παπαβρανούσης τόνισε πάντως ότι δεν έχει χαθεί χρόνος και μάλιστα όπως είπε ήδη γίνονται κάποιες πρόδρομες εργασίες ώστε να ληφθούν μέτρα και να προστατευτεί το τμήμα που έχει καταρρεύσει, από αλλοίωση.  

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου