Επικαιρότητα

Συλλαλητήριο αύριο του ΚΚΕ

Off

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, καλούν «τους εργάτες και τις εργάτριες της περιοχής μας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα να πουν ένα μεγάλο όχι στη νέα συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι δανειστές» και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ την Παρασκευή 7:00 μμ στο Δημαρχείο. 
«Αρκετά πλήρωσε ο λαός τους εκβιασμούς και την κοροϊδία των κυβερνήσεων και των δανειστών. Είναι φανερό ότι και αυτή η συμφωνία  οδηγεί σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα  του λαού που. Είναι ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι τα  μέτρα μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα. Η φοροκαταιγίδα μαζί με τη διατήρηση φόρων όπως το ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, η εισφορά αλληλεγγύης θα πλήξουν τις λαϊκές οικογένειες, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, θα ωφεληθούν από τα διάφορα αναπτυξιακά πακέτα», αναφέρεται στην πρόσκληση.
«Αποδεικνύεται ότι τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονται από της ίδια μεριά του τραπεζιού όταν αφορά τη σφαγή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, ενώ και τα φιλοκυβερνητικά συλλαλητήρια που είδαμε τις τελευταίες μέρες και τα αντιπολιτευτικά στην ουσία έχουν τον ίδιο παρανομαστή. Να κάνουν το λαό χειροκροτητή της Ε.Ε. των μονοπωλίων. Άλλοι με το αίτημα να μείνουμε στην Ε.Ε. πάση θυσία και άλλοι να  μείνουμε για να την αλλάξουμε.  Η όποια αμφισβήτηση όμως της  Ε.Ε. από το λαό για να έχει πραγματικό νόημα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί με την γραμμή πάλης προτείνει του ΚΚΕ    , δηλαδή τον αγώνα ενάντια στον πραγματικό εχθρό τα μονοπώλια, το κράτος τους, όλες τις ενώσεις τους, τον καπιταλισμό», προστίθεται.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου