Επικαιρότητα

Καθαρό μήνυμα

Off

Μέσα σε μερικές ημέρες από όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει μέτρα στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας που θα διευκρινίζουν αν είναι για εμβολιασμένους και μη, και πώς, έρχεται ο κόσμος της αγοράς και παρουσιάζει τα προβλήματα. Γιατί είναι πολύ δύσκολο για τους καταστηματάρχες να τρέξουν μία κατάσταση σε «αμιγείς» και «μεικτούς» χώρους, την ώρα μάλιστα που δεν έχουν καν εξασφαλισμένο ότι θα υπάρχουν και πελάτες.

Γιατί όπως είπαμε από την πρώτη ημέρα το ζήτημα έχει να κάνει πρωτίστως με την ψυχολογία και τη διάθεση του κόσμου και όχι με το αν θα λειτουργήσει μία τεχνολογική εφαρμογή που θα αναγνωρίζει το πάσο εμβολιασμού του πελάτη στην είσοδο.

 

Και η ψυχολογία επηρεάζεται από το περιβάλλον και το κλίμα. Και πώς να είναι καλό το κλίμα όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα και αυξάνει η ανησυχία για την πορεία της νόσου. Και είναι πρόβλημα που για μια ακόμα φορά αυξάνει και όλη αυτή η ένταση με δηλώσεις αρμοδίων και αναρμοδίων, υπουργών, ειδικών μέσα ή έξω από την επιτροπή. Να τις βάλουμε τις μάσκες στον δρόμο ή όχι, να πάμε διακοπές ή όχι, θα μας ελέγξουν αν περάσουμε τα όρια του νομού ή όχι.

Μέσα σε όλο αυτό το χαμό, οικείο και από άλλες περιόδους όλο το προηγούμενο διάστημα, πώς να ακουστεί άραγε το βασικό συμπέρασμα ότι τα εμβόλια δουλεύουν, όπως δείχνει η εμπειρία χωρών με προχωρημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

 

Σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση οφείλει να στρέψει το ενδιαφέρον της σε ένα μόνο καθαρό μήνυμα: «Εμβολιαστείτε». Όχι γενικώς γιατί κάνουν καλό τα εμβόλια, αλλά γιατί φαίνεται αποδεδειγμένα ότι λειτουργούν προστατευτικά από βαριά νόσηση στον ευρύ πληθυσμό. Αν καταφέρει να εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες εμβολίων και πολλά δωρεάν τεστ,τότε κάτι θα καταφέρει η κυβέρνηση. 

Αν πάλι έχει όρεξη να ανοίξει ζήτημα κλεισίματος περιφερειακών ή γειτονικών νοσοκομείων σε μία περιοχή, θα είναι μία άλλη συζήτηση πολύ μακριά από τις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας.

 

Τραπεζάκια υπέρ του μαζικού εμβολιασμού

Πώς δημιουργούνται οι μεγάλες πλειοψηφίες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων… Αν παρεμβαίνεις εκεί που είναι ο κόσμος.

Λες ότι είσαι αριστερός και προοδευτικός και θέλεις να αλλάξεις το παράδειγμα και να ρίξεις την κυβέρνηση. Τι θα μπορούσες να κάνεις αυτόν τον καιρό;

 

Για ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως που είναι το μεγάλο κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής και το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι και όλοι και κάθε μικρή ακόμα τροτσκιστική ομάδα που κατεβαίνει στις εκλογές, να στρώσουν τραπέζια στους δρόμους, να μοιράζουν προκηρύξεις και να βγάζουν ανακοινώσεις μόνο για ένα θέμα: Υπέρ του εμβολιασμού. Ούτε αναλύσεις, ούτε πολλά επιχειρήματα, ούτε ηθικές παραινέσεις, παρά μόνο ένα "ναι στον εμβολιασμό- ναι στο δημόσιο σύστημα υγείας".  

 

Θα κατάφερναν έτσι να συνομιλήσουν με πρωτοφανούς μαζικότητας ακροατήρια και ανθρώπους, πολίτες που αγωνιούν και αναζητούν επιλογές. 

Από τον Σεπτέμβριο μπορείς να επιστρέψεις στον αγώνα κατά της κυβέρνησης και τις αναζητήσεις για ένα άλλο μέλλον χωρίς καπιταλισμό…

Γράφει ο ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

fkaramitsos@yahoo.gr

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου