Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 09:52
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2015
Ήπειρος

Άμεση εκκίνηση των έργων στο Γεφύρι της Πλάκας

Off

Την άμεση εκκίνηση των εργασιών αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας αποφάσισαν όσοι συμμετείχαν χτες στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αν. Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.
Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια και του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ, καθώς και του Αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Δημήτρη Τσιλογιάννης, της κοσμήτορος της Αρχιτεκτονικής σχολής ΕΜΠ Ελένης Μαΐστρου, του καθηγητή Μεταλλευτικής ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου, της προϊστάμενης της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπ. Πολιτισμού Ευγενίας Γατοπούλου και της διευθύντριας Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων Αμαλίας Ανδρουλιδάκη.
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε κοινό χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε να ξεκινήσουν πάραυτα, οι πρώτες εργασίες στην περιοχή της Πλάκας, με στόχο να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2016. 
Συνάπτεται ακόμα προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΜΠ και του δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Συστήνεται επίσης επιστημονική επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών, καθώς και μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την υποδοχή δωρεών και χορηγιών. Τα σημεία αυτά, όπως είναι γνωστό είχαν συζητηθεί και στην επίσκεψη του αν. υπουργού στα Γιάννενα.
Ο πρύτανης του ΕΜΠ ενημέρωσε ακόμα τον υπουργό για την παρουσίαση μελετών από καθηγητές και φοιτητές του ΕΜΠ για  το γεφύρι της Πλάκας, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.
«Το υπουργείο Πολιτισμού εγγυάται από την πλευρά του κράτους την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία ενώ δωρητές, όπως η οικογένεια Λούλη, έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να προβούν σε δωρεές ώστε να προχωρήσει η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού. Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε τη σύμπνοια όλων των εμπλεκομένων φορέων» δήλωσε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού μετά το πέρας της σύσκεψης. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ