Επικαιρότητα

Δύο βαθμοί πάνω η θερμοκρασία τα καλοκαίρια

Off

Ένας ελαφρώς διαφορετικός από τους προηγούμενους, σε καμία περίπτωση όμως τόσο διαφορετικός, ώστε να χαρακτηριστεί ιστορικός, ήταν ο Ιούνιος σε επίπεδο θερμοκρασιών για την Ήπειρο και ειδικότερα για τα Ιωάννινα, με κύριο χαρακτηριστικό του, το 10ήμερο των υψηλών θερμοκρασιών και τη μεγάλη μείωση σε ποσοστό άνω του 50% των βροχοπτώσεων από το συνήθη μέσο όρο. 

Το στοιχείο ωστόσο που είναι σίγουρα ενδιαφέρον και έχει και την επιστημονική του ιδιαιτερότητα και αξία, αφού βασίζεται σε μετρήσεις 50 ετών, είναι αυτό της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας τους θερινούς μήνες στα Ιωάννινα. 

Όπως ανέφερε ο καθηγητής μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας, από το 1970 και τη δημιουργία του Μετεωρολογικού Σταθμού του Πανεπιστημίου μέχρι και σήμερα, η θερμοκρασία τους θερινούς μήνες έχει ανέβει κατά 2 βαθμούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, σε αντίθεση με το ότι τη χειμερινή περίοδο δεν παρατηρείται αντίστοιχη μείωση της θερμοκρασίας.

Σε ό,τι αφορά στον καιρό των επόμενων ημερών, ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε, ότι θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι και αύριο Πέμπτη και από την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ