Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 11:10
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2015
Ήπειρος

Αισιοδοξία για τα έργα στο 4ο Δημοτικό

Off

Την παράταση της μίσθωσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του Παπαζογλείου, ακινήτου ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος  «Αγγ. Παπάζογλου», στο οποίο στεγάζονται το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη. Το κτίριο αυτό προορίζεται όπως είναι γνωστό για την νέα Αρχιτεκτονική Σχολή, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο χώρο τα νηπιαγωγεία.
Όπως εξήγησε ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, τα τρία εμπλεκόμενα μέρη, ο Δήμος, το Πανεπιστήμιο και το Δ.Σ. του κληροδοτήματος, είναι «σε απόλυτη συνεργασία και αποφασίστηκε να δοθεί αυτή η λύση ώστε να μην υπάρξουν πιεστικά δεδομένα και να εξελιχθεί ομαλά η μεταστέγαση των νηπίων».
Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην έναρξη λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής, αφού υπάρχουν χώροι στην πανεπιστημιούπολη, ενώ δεδομένο θεωρείται και ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία η εξεύρεση του κατάλληλου ακινήτου για τη στέγαση των νηπιαγωγείων σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οπότε η παράταση της μίσθωσης μέχρι το τέλος του έτους, δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και χρόνου στο Δήμο και δεν προκαλείται αναταραχή στα νηπιαγωγεία. 

Το 4ο Δημοτικό
Με αφορμή τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, ο κ. Κολόκας ενημέρωσε το σώμα και για τις θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην αποκατάσταση του κτιρίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά.
Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, πλέον ξεπεράστηκε το μεγαλύτερο μέρος των γραφειοκρατικών εμποδίων που υπήρχαν και δεν επέτρεπαν να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης της στέγης. 
«Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι έτοιμες να επέμβουν για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, αυτό που όπως γνωρίζετε δεν μας το επέτρεπε ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προέκυψαν εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και σήμερα τα πιο σοβαρά από αυτά έχουν ξεπεραστεί», είπε ο κ. Κολόκας.
 Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά πως «από την πλευρά του Δήμου θα κάνουμε ό,τι είναι και δεν είναι δυνατό, ώστε είναι έτοιμο το σχολείο το Σεπτέμβριο».

 

Ο λογαριασμός στη ΤτΕ

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.4323/2015, που κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε το άνοιγμα Λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης του Δήμου, στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η συγκεκριμένη απόφαση επιβλήθηκε από την ανάγκη εφαρμογής του νόμου. Το θέμα της μεταφοράς, όμως των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου σε αυτό το λογαριασμό δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως ειπώθηκε από τον αρμόδιο επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχο, Θωμά Γιωτίτσα, η συζήτηση αυτή θα γίνει σε μια επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ