Επικαιρότητα

Τι μπορεί να γίνει για να ανοίξει η οδός Ρώμα

Off

Ένα πεδίο αντιπαράθεσης, όχι ιδιαίτερα έντονης, αλλά με αρκετές αιχμές προκάλεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τη διάνοιξη τμήματος της οδού Ρώμα. 

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ο δημ. σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών» Θ. Γιωτίτσας επισήμανε, ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα όσα ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Όπως εξήγησε, με βάση την μελέτη που παρουσιάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, δεν μιλάμε για πλήρη διάνοιξη, αλλά για το γκρέμισμα λίγων σπιτιών, που θα ανοίξει μόλις μερικά μέτρα δρόμου στον οποίο μάλιστα δεν προβλέπεται καμία υποδομή, για δίκτυα, πεζοδρόμια, ούτε καν ασφαλτόστρωση.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι της οδού Ρώμα που πρέπει να διανοιχτεί, απαιτεί να δοθεί τέλος στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων και να πληρωθούν από το δήμο περισσότερα 600.000 ευρώ. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Βάββας, πριν ένα περίπου χρόνο είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει λύση στο θέμα, μέχρι σήμερα όμως είμαστε ξανά στις αόριστες υποσχέσεις. Αυτό που διαφημίστηκε άλλωστε ως διάνοιξη της οδού Ρώμα απέχει πολύ από αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιωτίτσας.

 

Η απάντηση

Η απάντηση δόθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων Γ. Αρλέτο, που επιβεβαίωσε, ότι αυτό που πρόκειται να γίνει, και το οποίο, όπως είπε, τονίστηκε και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, είναι μία απλή διάνοιξη της οδού για τα τμήματα, στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ρυμοτομίες.  

«Στη μελέτη για τις περιοχές Καλούτσανης – Κιάφας, το μόνο που προβλέπεται είναι η απλή διάνοιξη για τα τμήματα στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ρυμοτομίες. Υπάρχει μία εκκρεμότητα πέντε ρυμοτομιών και έχει έρθει η ώρα για όλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις, κάποιοι άλλοι όχι. Έχουμε όμως το εργαλείο για να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού, να ανοίξει ο δρόμος και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, υλοποιώντας τα βασικά έργα υποδομής. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή, είναι να ανοίξει ο δρόμος», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου