Επικαιρότητα

Έρχεται δεύτερη φάση εμβολιασμών κατ’ οίκον

Off

Από τον δήμο Δωδώνης ξεκίνησαν οι «καταδρομικοί» εμβολιασμοί των πολιτών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί λόγω αδυναμίας μετακίνησης ή προσβασιμότητας στα περιφερειακά εμβολιαστικά κέντρα, στην  υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ωστόσο, μέχρι και την υλοποίηση της πρώτης αυτής δράσης από την υγειονομική μονάδα που συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό σε τοπικό επίπεδο, μόνον ο δήμος Δωδώνης ανταποκρίθηκε, αποστέλλοντας και σχετικό αίτημα στην ΥΠΕ, αλλά και μία αρχική ομαδοποίηση των ενδιαφερομένων να εμβολιαστούν. 

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Ι. Νικόπουλος σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα από το ΠΓΝΙ, όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, η ανταπόκριση του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης στην ανοιχτή πρόσκληση για τους εμβολιασμούς των κατοίκων της περιφέρειας ήταν μικρή. 

«Θα ήταν ψέμα να πω, ότι είμαστε ικανοποιημένοι, αφού σε αυτή την πρώτη φάση, μόνον ο δήμος Δωδώνης ολοκλήρωσε τη διαδικασία του αιτήματος και έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί και εκ των υστέρων, έστω μετά την προθεσμία που είχαμε θέσει, ανταποκρίθηκε και ο δήμος Κόνιτσας», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει, πως έστω και τώρα, υπάρχει η δυνατότητα της ενημέρωσης και υποβολής του αιτήματος στην 6η ΥΠΕ. 

Θα ακολουθήσει και μία δεύτερη φάση παρεμβάσεων στις τοπικές κοινωνίες, που θα περιλαμβάνει τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των πολιτών, που για διάφορους λόγους δε μπορούν να μετακινηθούν προς τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, το ρόλο των οποίων στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξήρε ο κ. Νικόπουλος.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι πολίτες, ότι ο στόχος μας είναι το 80% του πληθυσμού να εμβολιαστεί, ώστε να μην έχουμε καμία ανάγκη οποιαδήποτε μετάλλαξη, Δ, Ε ή όποια άλλη προκύψει στην πορεία», ανέφερε.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου