Ήπειρος

Με μεγάλη συμμετοχή ο αγώνας Αθλητικής Αλιείας 

Off

Με τη συμμετοχή αθλητών και ομάδων από πέντε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο Διασυλλογικός Αγώνας Αθλητικής Αλιείας στη λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο. 

Το τριήμερο 16-18 Ιουλίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων κατάφερε, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να κάνει πράξη και φέτος έναν ξεχωριστό αγώνα, που αναδεικνύει το πνεύμα και τη σημασία της αθλητικής αλιείας, τόσο για την αθλητική ενασχόληση των αθλούμενων, τη διασκέδαση και ψυχαγωγία τους, όσο και για την ανάδειξη και προστασία του οικοσυστήματος, σε μία πανέμορφη περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. 

Οι αγώνες αθλητικής αλιείας έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την υπομονή και αφετέρου το ότι τα αλιεύματα που πιάνονται, παραμένουν στο νερό, μέχρι να ζυγιστούν και στη συνέχεια, αφού καταγραφούν, αφήνονται και πάλι ελεύθερα στο νερό.

Η αθλητική αλιεία βρίσκει σταδιακά τη θέση που της ταιριάζει στην γκάμα των αθλημάτων με επίκεντρο τα εσωτερικά ύδατα της χώρας, μένουν όμως πολλά ακόμη να γίνουν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Α.Σ Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Κων. Φρίγκας, όσο και εκπρόσωποι των Συλλόγων από την Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα αντίστοιχα, οι κ.κ Χαρίσης και Μαρνασίδης αντίστοιχα. 

Καθοριστικής σημασίας για τη διοργάνωση και του φετινού αγώνα ήταν η στήριξη και βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με την Αθανασία Καραμπίνα εκ μέρους του Φορέα στον τομέα του Μετσόβου, να δίνει το στίγμα της διαφορετικής αυτής προσπάθειας ανάδειξης και προστασίας του ιδιαίτερου οικοσυστήματος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου