Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:04
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Ήπειρος και Κρήτη έρχονται πιο κοντά

Off

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση που θα συνδέει στο εξής την πόλη του Ηρακλείου με τα Ιωάννινα και κατ’ επέκταση το νησί της Κρήτης με την Ήπειρο.

Μία πρωτοβουλία που γεννήθηκε μέσα στην κρίση της πανδημίας και για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών, όσο όμως και για την κάλυψη του τουριστικού ενδιαφέροντος και προϊόντος και των δύο περιοχών, στοχεύοντας στις εσωτερικές μετακινήσεις. Η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία Vigo Travel, με έδρα την Κρήτη, με τον γενικό της διευθυντή Δημ. Μεταξά να βρίσκεται χθες στα Ιωάννινα και να ανακοινώνει τον προγραμματισμό των πτήσεων, που θα υλοποιηθούν με πιλοτικό χαρακτήρα σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι πτήσεις θα διεξάγονται με αεροσκάφος Air – bus 320, 174 θέσεων της Aegean και η απόσταση θα καλύπτεται σε μία ώρα και δέκα λεπτά. 

Η εταιρεία όπως τόνισε ο κ. Μεταξάς έχει ήδη δημιουργήσει και ένα πλαίσιο τουριστικών πακέτων που προσφέρονται για τους Ηπειρώτες ου θέλουν να ταξιδέψουν στην Κρήτη για τις διακοπές τους και η δυσκολία της μετακίνησης αποτελούσε το βασικότερο εμπόδιο μέχρι σήμερα.

«Λόγω της πανδημίας και των αλλαγών και προβλημάτων που έχει προκαλέσει, σκεφτήκαμε να δώσουμε την ευκαιρία και στην Κρήτη και την Ήπειρο, να συνδεθούν για πρώτη φορά, αεροπορικώς, κυρίως για τουριστικούς λόγους, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στον καθένα για μεμονωμένες μετακινήσεις, καλύπτοντας συγκοινωνιακούς λόγους και οικονομικούς», ανέφερε ο κ. Μεταξάς.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ Στ. Σιούτη εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία, ευελπιστώντας, ότι θα δοθεί η δυνατότητα και στις δύο περιοχές να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μανόλης Κοντογιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου, αναφερόμενος στους εκατοντάδες κρητικούς που ζουν, εργάζονται στην Ήπειρο ή σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ