Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 02:18
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα

Δίκτυο συλλογής βοήθειας για τους πληγέντες στην Ήπειρο

Off

Μεγαλώνει διαρκώς το δίκτυο συλλογής βοήθειας στην Ήπειρο για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Οι Δήμοι αλλά και άλλοι φορείς έχουν δημιουργήσει σημεία για τη συγκέντρωση των προσφορών.

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ προχωρούν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να συνδράμουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας.

Μετά από επικοινωνία που υπήρξε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και εξακολουθούν να δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα, τα είδη που κατά προτεραιότητα απαιτούνται είναι:

•παυσίπονα •αντιβιοτικές κι ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες •πάνες μωρών και ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας •νερά •κονσέρβες •φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα •γάλατα εβαπορέ •μακαρόνια, ρύζι •χυμοί •ζωοτροφές

Ο Δήμος και ο ΟΚΠΑΠΑ μέχρι την Παρασκευή θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης ώστε να αποσταλούν στους πυρόπληκτους.

Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (κτίριο ΚΕΠΑΒΙ) από τις 8 π.μ. ως τις 15:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510 30504. 

 

Ο Δήμος Πωγωνίου

Ο Δήμος Πωγωνίου, συνδράμοντας τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας των πυρόπληκτων περιοχών,  προχωρά στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια.

Για τη συγκέντρωση των ειδών θα τοποθετηθούν τρία ειδικά καλάθια στα εξής:

• Στην είσοδο του κεντρικού Δημαρχείου στο Καλπάκι

• Στα δύο σούπερ μάρκετ του Καλπακίου

Τα απαιτούμενα είδη είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ευρείας κατανάλωσης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26533-60108, 26533-60129 και 26533-60101

 

Ο Ερυθρός Σταυρός

Σε συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες φωτιές, ο Ε.Ε.Σ. αναπτύσσει επιπλέον κινήσεις συμπαράστασης των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Συγκέντρωση τροφίμων: Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ιωαννίνων, Γ. Παπανδρέου 2 – Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:0-14:30.

 

Το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τον γιαννιώτικο λαό, τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών. 

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά 10πμ. -12πμ και 7μμ-9μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Νερά, χυμούς, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων, διοργανώνει διήμερο συγκέντρωσης ειδών άμεσης ανάγκης, συμμετέχοντας στην  πανελλήνια καμπάνια της «Αλληλεγγύη για όλους», προκειμένου να ενισχύσει , στο μέτρο του δυνατού, τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, την Τετάρτη 11και την Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρες 10.30-13.00 και 19.00-21.00  στα γραφεία του κόμματος, Πυρσινέλλα 1 και Ν.Ζέρβα, 3ος όροφος.

Συγκεντρώνουμε:  Εμφιαλωμένο νερό, Χυμούς, Κλινοσκεπάσματα σε καλή κατάσταση (Σεντόνια και ελαφρές κουβέρτες), Υπνόσακους σε καλή κατάσταση, Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, ξυραφάκια, μωρομάντηλα ,οδοντόκρεμες κλπ),  Ενυδατικές κρέμες, Κρέμες για προστασία από μικρο- εγκαύματα (Helenvita).

 

Στην Ηγουμενίτσα

Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ηγουμενίτσας συγκεντρώνονται συνολικά: νερό, πορτοκαλάδες, ισοτονικά, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α),  παιδικές πάνες, γάλατα, μωρομάντηλα, αντισηπτικά, γάζες, αλλά και τροφές ζώων.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους θα γίνεται στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 8:00-15:00 (εργάσιμες μέρες και ώρες). 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας (στο πρώην Κέντρο Υγείας): τηλ. 26650 21438

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας(στο πρώην Κέντρο Υγείας): τηλ. 26650 24245.

 

Στην Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας  σε εναρμόνιση με την πρωτοβουλία που πανελλαδικά έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά την συλλογή βοήθειας  για την  υποστήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ξεκινά την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι και την Τετάρτη  18  Αυγούστου όσοι  δημότες επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν την  προσπάθεια του  Δήμου  προσφέροντας:

•Κλινοσκεπάσματα •Πετσέτες •Είδη  ατομικής υγιεινής και καθαριότητας  •Φαρμακευτικό υλικό (γάζες – αλοιφές για εγκαύματα)  •Ξηρά τροφή  •Τροφή  για οικόσιτα ζώα  

Η  συλλογή των ειδών θα γίνεται: 

•Δ.Ε Πρέβεζας στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Ι .Γερογιάννη 16  Νεάπολη) τηλ.2682027349 

•Δημοτική Ενότητα Λούρου (πρώην Δημαρχείο) τηλ. 2682360524

•Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου (πρώην Δημαρχείο) τηλ. 2682360445

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ