Επικαιρότητα

Η απόφαση στον πολίτη

Off

Εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες θα βρεθούν αύριο το πρωί και μέχρι το απόγευμα στις κάλπες μίας πρωτόγνωρης διαδικασίας, ενός δημοψηφίσματος. Διαδικασία που πρέπει να ανατρέξουμε τέσσερις δεκαετίες πίσω για να την ξανασυναντήσουμε.
Μετά από τόσες εκλογικές μάχες, είναι προφανώς η ταιριαστή φορά για να πει κάποιος ότι η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του πολίτη, ο οποίος και έχει τη δυνατότητα να πει ένα «ναι» ή ένα «όχι».
Στα 19.159 εκλογικά κέντρα της χώρας θα προσέλθουν για πρώτη φορά και 108.371 ψηφοφόροι 18 χρονών. 
Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος άνοιξε και μία μεγάλη συζήτηση όχι μόνο για τις δανειακές συμβάσεις αλλά συνολικά για την οικονομία της χώρας, τη φύση της κρίσης, τη θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η συζήτηση αυτή έγινε πολλές φορές με ένταση, παρ’ όλα αυτά άνοιξε πολλά θέματα και πρόσφερε πολλά επιχειρήματα στην κοινή γνώμη ώστε να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά χωριστά, να αποφασίσουν την Κυριακή.
Όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει την Κυριακή το βράδυ, είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες εξελίξεις και νέες συζητήσεις από τη Δευτέρα. Υπό αυτήν την έννοια, το δημοψήφισμα αυτό αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες πολιτικές στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου. 
Εν τω μεταξύ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε χτες την αίτηση δύο πολιτών να κριθεί αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα.
Στην Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις, ο πρωτότυπος προεκλογικός αυτός αγώνας έκλεισε χτες με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των δύο πλευρών. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου