Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 07:26
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα

Κατάσταση επιφυλακής και τήρηση των μέτρων

Off

Σε κατάσταση επιφυλακής, με συνεχείς εκκλήσεις προς τους πολίτες, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης και αποτροπής διασποράς του ιού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην Ήπειρο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση από τον ΕΟΔΥ, ειδικά στα παράλια της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας αντίστοιχα. 

Η Πρέβεζα μετρά ήδη ένα 10ήμερο που καταγράφει καθημερινά μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων έναντι των άλλων ΠΕ της Ηπείρου, με 30 εξ αυτών την Τρίτη, ενώ από κοντά ακολουθεί και η Θεσπρωτία, που κατέγραψε 29 κρούσματα την ίδια ημέρα. Τάσεις αποκλιμάκωσης εμφανίζει η πανδημία στα Ιωάννινα, ενώ μάλλον σταθερή είναι η πορεία της πανδημίας στην Άρτα. 

Το παρήγορο είναι πως τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων στην Ήπειρο τον τελευταίο μήνα, με 860 κρούσματα το τελευταίο 15νθήμερο, δεν αποτυπώνεται και σε πίεση του συστήματος υγείας. 

Στο ΠΓΝΙ την Τετάρτη νοσηλεύονταν επτά ασθενείς στη ΜΕΛ, και πέντε στη ΜΕΘ, εκ των οποίων ένας από τη Θεσπρωτία και ένας από την Πρέβεζα, ενώ αντίστοιχα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονταν τέσσερις ασθενείς στη ΜΕΛ.

 

Έκκληση Καχριμάνη

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης με δημόσια δήλωσή του χθες, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες όλων των περιοχών στην Ήπειρο, ειδικότερα όμως σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία να τηρούν τα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί ένα σενάριο lockdown όπως επιβλήθηκε άλλωστε σε Μύκονο, Ηράκλειο και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

«Από την ιχνηλάτηση βλέπουμε, ότι υπάρχει θέμα με νέους, που έχουν παραβρεθεί σε κάποιους χώρους, με πολλούς συνομηλίκους τους, ειδικά σε κάποια ορθάδικα. Είδαμε τι έγινε σε Μύκονο και Ηράκλειο και δε θα πάρουμε σειρά εμείς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε, όσο γίνεται περισσότεροι και γρηγορότερα. Θεωρώ, ότι οι έλεγχοι είναι επαρκείς, αλλά πρέπει να υπάρξει και προσοχή από τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου