Επικαιρότητα

Σύσσωμη η καταδίκη της επίθεσης σε Καχριμάνη

Off

Σύσσωμη και άμεση, λίγες μόλις ώρες μετά το περιστατικό, ήταν η καταδίκη της επίθεσης που δέχτηκε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ακόμη όμως και δημοσιογράφοι, αλλά και πολίτες, το απόγευμα της Παρασκευής, από ομάδα ατόμων, λίγο πριν τη συγκέντρωση της Επιτροπής Υποστήριξης του ΝΑΙ στην κεντρική πλατεία της πόλης. 
Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες.
«Τέτοιες πρακτικές αποπροσανατολίζουν και εμποδίζουν τους πολίτες να καθορίσουν τη στάση τους με καθαρή σκέψη και επιχειρήματα σε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που κρίνει το μέλλον τους.
Για μια ακόμη φορά καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν απέναντι και στα διχαστικά κηρύγματα και στις διχαστικές συμπεριφορές που υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ΑΝ.ΕΛ
«Τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής για το δημοψήφισμα. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας, πρέπει να πρυτανεύει η λογική και η ψυχραιμία, ώστε ο λαός να μπορεί απερίσπαστος να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα της ψήφου. Καταδικάζει επίσης τις πρακτικές εκείνες, που οδηγούν τους Έλληνες σε διχασμό και καλεί τους συμπολίτες μας, χωρίς φόβο, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές των μνημονίων και της υποταγής ψηφίζοντας ΟΧΙ, στέλνοντας σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων των ΑΝ.ΕΛ.

Η δημοτική αρχή
Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε η δημοτική αρχή Ιωαννίνων στην οποία τονίζει πως η «πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ο σεβασμός στην άποψη του άλλου. 
Αυτές τις θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος μας πρέπει να διαφυλάξουμε, αυτές τις θεμελιώδεις αξίες πρέπει να υπερασπιστούμε, όσο δύσκολες κι αν είναι οι στιγμές που περνάμε.   
Έχουμε μιλήσει από την πρώτη στιγμή αυτής της κρίσιμης εβδομάδας που διανύει η χώρα και η κοινωνία μας, για την ανάγκη να αποτραπεί η πόλωση και να επικρατήσει η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία και η ενότητα. 
Ενέργειες σαν και τη χθεσινοβραδινή που προκάλεσε μια μικρή ομάδα ατόμων, είναι απολύτως καταδικαστέες, γιατί εξυπηρετούν το διχασμό και την πόλωση. Είμαστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τις αποδοκιμάζει».

Γιάννενα Τώρα
Η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» αναφέρει πως «στη δημοκρατία μας όπου θα πρέπει το δικαίωμα του λόγου να θεωρείται δεδομένο και προστατευμένο, δεν υπάρχει θέση για τέτοιες εκδηλώσεις βίας.
Στις κρίσιμες μέρες που ζούμε, μέρες που θα στιγματίσουν για πάντα την πορεία της χώρας μας και τις ζωές μας, όποια άποψη κι αν στηρίζει κάποιος, την επόμενη μέρα θα κληθούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Κι αυτή η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους.
Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», μία παράταξη που δημιουργήθηκε από ανεξάρτητους πολίτες κάθε πολιτικής άποψης, σέβεται απόλυτα τις πολιτικές επιλογές κάθε ενός και προτάσσει την ομοψυχία της επόμενης μέρας, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».

Η ΕΝΠΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Περιφερειών που καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που «ήταν επίθεση στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές για το μέλλον της χώρας καλούμε όλους τους πολίτες να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική ομαλότητα με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία απέναντι στα διχαστικά διλήμματα και πρακτικές που σπέρνουν την πόλωση και το διχασμό».

Άλλες ανακοινώσεις
Επίσης την επίθεση καταδίκασαν η Συμμαχία Ηπειρωτών και η ΔΑΚΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων με την πρώτη να αναφέρει μεταξύ άλλων πως
«η προσωπική στάση, του καθενός και της καθεμιάς μας, σχετικά με την υποστήριξη του δημοψηφίσματος (ΟΧΙ) ή το αντίθετο (ΝΑΙ), δεν δικαιολογεί καμιά ανοχή στα έκτροπα και στην παρεμπόδιση έκφρασης της θέλησης των πολιτών στη δημοκρατική μας κοινωνία».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Νεολαία Σύριζα
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρεται στα γεγονότα της Παρασκευής, όμως επιτίθεται στον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά από μέρους του.
«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνηγορούμε σε αυτές τις πρακτικές μεμονωμένης βίας, καθώς θεωρούμε ότι δεν έχουν κοινωνική γείωση ούτε επιφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Όσον αφορά τον περιφερειάρχη, η προκλητική του συμπεριφορά δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Οι σημερινές προκλήσεις έρχονται ως συνέχεια της χθεσινής απαράδεκτης στάσης του απέναντι μας, όταν κατά την διάρκεια ακτιβισμού στην Περιφέρεια μας έβρισε χυδαία, χωρίς καμία διάθεση για διάλογο, θεωρώντας το κτίριο ιδιοκτησία του. Μια μέρα πριν είχαν προηγηθεί δηλώσεις του, που τορπίλιζαν το ήδη τεταμένο κλίμα χαρακτηρίζοντας ως προδότες τους υποστηρικτές του ΟΧΙ».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων στέκεται στην προσαγωγή του Χρ. Πατσούρα, που «στοχοποιεί, όπως αναφέρει τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς 
«Φαίνεται πως η θέση του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος», όχι σε αυτό, αλλά και σε κάθε μνημόνιο,  που παίρνουν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους υποστηριχτές των ευρωκρατικών μονόδρομων», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου