Πολιτικό Ρεπορτάζ

Κούρσα διαδοχής για την ηγεσία της Ν.Δ.

Off

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις στην αντιπολίτευση με τον Αντ. Σαμαρά να ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του κόμματος, ανοίγοντας τη διαδικασία της διαδοχής με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού προέδρου.
Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, προφανώς μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες και τη διεξαγωγή συνεδρίου, όμως πολλοί άρχισαν ήδη να τοποθετούνται εκφράζοντας είτε το πραγματικό είτε το φιλολογικό (ενδεχομένως και … διαφημιστικό) ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου της Ν.Δ.
Aνοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, άφησε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης. 
Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι και σε ό,τι αφορά τον ίδιο, θέλει να σκεφτεί κάποια πράγματα και να εξετάσει τις παραμέτρους πριν πάρει τις αποφάσεις του.
Παρών στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος δήλωσε, με γραπτή ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 
«Ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξη του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή» ανέφερε. 

Κ. Τασούλας – Υπάρχουν πολλοί «αρχηγίσιμοι»
Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Κ. Τασούλας σε δηλώσεις του χθες στο ITV τόνισε πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος, γνωρίζει όμως αρκετούς άλλους που ενδιαφέρονται και μάλιστα εντόνως.
«Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι, αλλά γνωρίζω άλλους που ενδιαφέρονται. Δε μπορώ όμως εγώ να τους ανακοινώσω, αλλά θα πρέπει να το πράξουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Άλλωστε υπάρχει και η κατηγορία των λεγόμενων αρχηγίσιμων, εκείνων δηλαδή που φέρονται ότι ενδιαφέρονται, μόνο και μόνο για να ενισχυθεί η δημοσιότητά τους. Στη Ν.Δ όμως έχει φτάσει η ώρα των ευθυνών για όλους», τόνισε ο κ. Τασούλας προσθέτοντας, ότι η Ν.Δ βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, θα έχει σύντομα νέο αρχηγό, όμως προτεραιότητα έχει η χώρα, που «… επιβάλλεται να επιστρέψει με την ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα σε στοιχειώδη 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου