Ήπειρος

«Κοκκινίζει» η Θεσπρωτία

Off

Η αύξηση των κρουσμάτων στα παράλια της Ηπείρου και το στοίχημα των εμβολιασμών

Με τη διασπορά του ιού όπως αποτυπώνεται μέσα από την καθημερινή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων να είναι τεράστια και τους αριθμούς των καθημερινών καταγραφών, να συνεχίζουν ένα ράλι ανόδου την τελευταία εβδομάδα, η Θεσπρωτία είναι η περιοχή που παίρνει τα ηνία από την Πρέβεζα και βαδίζει ολοταχώς προς το «κόκκινο». 

Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, στη Θεσπρωτία, ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε εργαστηριακά περισσότερα από 150 νέα κρούσματα, με τον μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών να βρίσκεται στο 23,14 και τα κρούσματα στην αναλογία πληθυσμού να φτάνουν τα 80 ανά 100.000 κατοίκους. 

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων επιβεβαιώνεται σε νέους και νέες και όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση, η διασπορά προκύπτει από τον συγχρωτισμό σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης. 

Το ίδιο επιβεβαιώνεται και στην Πρέβεζα που το Σάββατο κατέγραψε 15 νέα κρούσματα, με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται σε 21,86, τη δε αναλογία σε πληθυσμό να είναι στο 26 ανά 100.000 κατοίκους. Τα Ιωάννινα κατέγραψαν το Σάββατο 26 νέα κρούσματα με τους δείκτες να καταγράφουν σταθερή πορεία το τελευταίο 20ήμερο, ,όπως και στην Άρτα που κατέγραψε το Σάββατο 9 εννέα κρούσματα.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων, το στοίχημα είναι η αύξηση του εμβολιαστικού ρυθμού σε όλη τη χώρα, που βρίσκεται συνολικά λίγο πάνω από το 50%.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Σάββατο στα Ιωάννινα έγιναν μόλις 72 πρώτες δόσεις εμβολίων, στην Άρτα 50, στην Πρέβεζα 61 και στη Θεσπρωτία μόλις 37.

Στην προσπάθεια αυτή έρχονται να προστεθούν μετά τους «καταδρομικούς» εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον, από κινητές μονάδες υγείας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν με το μονοδοσικό εμβόλιο πολίτες που για λόγους υγείας κυρίως αδυνατούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Νικόπουλος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου