Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 04:07
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα

Τα πρώτα χαμόγελα έφερε ο Αύγουστος στην εστίαση

Off

Τα πρώτα χαμόγελα μετά από πολύ καιρό από την έναρξη της πανδημίας εμφανίστηκαν στα πρόσωπα των επαγγελματιών της εστίασης στην πόλη των Ιωαννίνων, που από τα μέσα Ιουλίου και ειδικά από τις αρχές Αυγούστου προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, κάτι που αποτυπώθηκε και στην κίνηση στα καταστήματα. 

Τηρώντας στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών, που στάθηκαν σύμμαχος στους καταστηματάρχες, με το φετινό καλοκαίρι να μη θυμίζει σε τίποτε τα περισσότερα καλοκαίρια στα Ιωάννινα, με τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες, οι καταστηματάρχες κατάφεραν έως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ – Μπαρ «Παμβώτις», Χρ. Τάτσης, να καλύψουν ένα μέρος της τεράστιας απώλειας τζίρου όλο το προηγούμενο διάστημα. 

 

Οι κλειστοί χώροι

 

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι η περίοδος του φθινοπώρου και του χειμώνα αντίστοιχα, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται να ανακοινώσει σύντομα τη δυνατότητα της αποκλειστικής χρήσης των κλειστών χώρων στην εστίαση, από εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

«Αυτό είναι που μας απασχολεί γιατί ένας δεύτερος χειμώνας με κλειστά καταστήματα θα σημάνει την καταστροφή επιχειρήσεων, οικογενειών και της τοπικής οικονομίας. Το θετικό είναι, ότι υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και του προσωπικού στην εστίαση να εμβολιαστεί, γιατί είναι μία ταλαιπωρία η διενέργεια των self και των rapid δύο φορές της εβδομάδα, όπως και η κάλυψη του κόστους από τους ίδιους τους εργαζόμενους», ανέφερε ο κ. Τάτσης. 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διαδικασία των πληρωμών των επιχειρήσεων στην εστίαση που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την περιφέρεια Ηπείρου, όπως όμως και από το πρόγραμμα κάλυψης των απωλειών εσόδων, που υλοποιείται μέσω των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης αντίστοιχα, παρότι και στα δύο προγράμματα υπάρχουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και εκταμίευση των ποσών. 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου