Ήπειρος

Κομάντος και ελικόπτερα στα σύνορα με Αλβανία!

Off

Ένα μήνα περίπου μετά την επίσκεψη του υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στα επιμεθόρια φυλάκια και υλοποιήθηκε η προσωπική δέσμευση που ανέλαβε για ενέργειες με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες μία εντυπωσιακή άσκηση στην οριογραμμή των συνόρων με Αλβανία και Σκόπια. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ πραγματοποιήθηκαν τακτικές ασκήσεις «κεραυνοβόλου» αντιδράσεως, με αποστολή ελικοπτέρων και κομάντος.
Οι συνεχείς πτήσεις των μεταγωγικών ελικοπτέρων, συνοδεύονταν από επιθετικά προστατεύοντας την ασφαλή μεταφορά των κομάντος σε διάφορα σημεία των συνόρων σε Αλβανία και Σκόπια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων που ασχολούνται με τη δράση του ΓΕΣ, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στη μεθόριο της χώρας με την Αλβανία και τα Σκόπια και τις συναφείς οδηγίες του αναφορικά με την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής, το ΓΕΣ έχει προβεί σε ενίσχυση της δύναμης των Επιτηρητικών Φυλακίων της περιοχής, η οποία επετεύχθη με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των μεταθέσεων των οπλιτών της 2015 Γ’ ΕΣΣΟ και σε διεξαγωγή τακτικών ασκήσεων τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων, παρουσία εναερίων Μέσων.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου