Επικαιρότητα

Αναζητώντας κοινό που… βλέπει Ήπειρο

Off

Το στίγμα των Ιωαννίνων ως τουριστικός προορισμός βρίσκει διεθνές ακροατήριο. Στην έκθεση «Tour Natur 2021- Caravan Salon» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Πρόκειται για έκθεση από τις μεγαλύτερες που αφορούν στον εναλλακτικό τουρισμό και ο Δήμος Ιωαννιτών μετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου έχοντας ως στόχο να προβάλλει την περιοχή ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη επισημάνθηκε ότι τα Γιάννενα αποτελούν ένα μητροπολιτικό κέντρο που προσφέρει γρήγορη κι ασφαλή πρόσβαση σε όλη την Ήπειρο.

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να γνωρίσει το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και να απολαύσει τις μοναδικές γεύσεις τοπικών προϊόντων. 

 

Με Δ. Αξούργο

Ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Schwerte Δημήτρη Αξούργο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Γιάννενα και μίλησαν κυρίως για την διαδικασία αδελφοποίησης των δύο πόλεων, θέμα που είχε συζητηθεί και σε προηγούμενη συνάντηση του κ. Αξούργου με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα συνεργασίας σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.  

 

Αεροπορική σύνδεση

Ο κ. Λώλης συναντήθηκε με την Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσελντορφ Φρίντα Γεωργίου από την οποία ζητήθηκε η συμβολή του Προξενείου στην προβολή των Ιωαννίνων και στην απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών.

Το ζήτημα της αεροπορικής σύνδεσης παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών καθώς πέρα από τουριστικούς σκοπούς μπορεί να εξυπηρετήσει και την Ηπειρωτική αποδημία. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη συμμετοχή του Δήμου σε διεθνή έκθεση μετά την πολύμηνη εφαρμογή μέτρων λόγω της πανδημίας. Τα μηνύματα που εισέπραξε η αντιπροσωπεία ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα και ενθαρρυντικά από το πλήθος των επισκεπτών, αναφέρει ο δήμος στην ανακοίνωσή του.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ