Επικαιρότητα

Η διετία της πανδημίας και η δέσμευση για έργα

Off

Οι αλλαγές προτεραιοτήτων λόγω του κορωνοϊού, το βάρος της καθημερινότητας και οι προοπτικές για τη συνέχεια- Έμφαση στην ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα

Σε ένα σκηνικό πολύ διαφορετικό από αυτό πριν από δύο χρόνια και με συνθήκες που κανείς δεν φανταζόταν το 2019, η δημοτική αρχή των Ιωαννίνων, κλείνει μία διετία και προχωρά σε ένα σύντομο απολογισμό. Παράλληλα δεσμεύεται κυρίως ως προς την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

 

Απολογισμός

Στον απολογισμό της για τη διετία, η δημαρχία Ελισάφ δίνει βάρος στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν:

«Δύο χρόνια που συνέπεσαν με την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που γνώρισε η χώρα μας στην μεταπολιτευτική περίοδο.

Η πανδημία δημιούργησε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην καθημερινότητα όλων αλλά και στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι προτεραιότητες αναπροσαρμόστηκαν. Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα κινήθηκαν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο και χρειάστηκε να διαχειριστούν πτυχές της κρίσης που πέρα από την υγεία άγγιξε όλο το φάσμα.

Στο πλαίσιο αυτό στάθηκε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με σειρά δράσεων και μέτρων ενώ στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την τοπική επιχειρηματικότητα.

Εξακολουθεί να το πράττει με την ελπίδα ότι θα υπάρξει σύντομα έξοδος απ΄αυτή και επιστροφή στην κανονικότητα».

Αφήνει παράλληλα και μία αιχμή για την αντιπολίτευση:

«Μέσα σε αυτό το δύσκολο και διαφορετικό περιβάλλον η Δημοτική Αρχή κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει προβλήματα μικρά και μεγάλα και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Προσπάθεια που πολλές φορές συνάντησε άρνηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που οδήγησε σε καθυστερήσεις». 

 

Τα έργα

Ως προς τις προοπτικές του επόμενου διαστήματος, αναφέρει:

«Η βελτίωση της καθημερινότητας απαιτεί συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια και χρειάζεται την άμεση συνεργασία των πολιτών.

Μπορούμε όλοι μαζί καλύτερα και περισσότερα.

Η δρομολόγηση πλήθους έργων επιλύει σειρά προβλημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου. Για πρώτη φορά το τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιείται στο ακέραιο».

Από τα έργα, δίνει ιδιαίτερη διάσταση στην ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα:

«Ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στον προγραμματισμό αυτό κυρίαρχη θέση έχει η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα που θα αποτελέσει εμβληματική παρέμβαση στο λεκανοπέδιο».

«Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθειά της σε όλους τους τομείς. Συνεχίζει με γνώμονα την ίση αντιμετώπιση των πολιτών, την ίση αντιμετώπιση των Δημοτικών Ενοτήτων, την υλοποίηση έργων και δράσεων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Προσηλωμένη στο στόχο της: Να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών, να αλλάξει τα Γιάννενα.

Με αυτές τις αρχές θα πορευτεί», καταλήγει.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου