Επικαιρότητα

Κατάσχεση 12 τόνων ξύλων από παράνομη υλοτόμηση

Off

Μία ποσότητα 12 τόνων καυσόξυλων, που είχαν υλοτομηθεί παράνομα εντόπισαν και κατέσχεσαν υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, πριν από λίγες ημέρες στο δημοτικό δάσος της ΤΚ Καβαλαρίου του δήμου Ζαγορίου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, όλα ξεκίνησαν μετά από αξιοποίηση έγκυρων πληροφοριών και στοιχείων στο πεδίο από τον μήνα Ιούλιο.

Ακολούθησε διακριτική προσέγγιση της περιοχής από τους υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας και τελικά ο λαθροϋλοτόμος εντοπίστηκε και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να κόβει και να τεμαχίζει με αλυσοπρίονο καυσόξυλα δρυός δίπλα σε αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο τα φόρτωνε με σκοπό να τα μεταφέρει και να τα πουλήσει σε άγνωστους αγοραστές.

Καταμετρήθηκαν επί τόπου 12,00 τόνοι λαθραίων καυσόξυλων ενώ στην γύρω περιοχή εντοπίστηκαν επιπλέον 62 (!) πρέμνα από παράνομα υλοτομημένα δέντρα δρυός, διαμέτρου από 12 – 46 εκατοστών. Η ανευρεθείσα ποσότητα παράνομα υλοτομημένης ξυλείας καθώς και το σύνολο των μέσων της λαθροϋλοτομίας όπως και το αγροτικό αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν επί τόπου και ο παραβάτης, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί πλέον στην δικαιοσύνη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου