Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 05:50
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτισμός

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ Γάμος αλά Γαλλικά στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα

Off

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων συνεχίζουν τις κινηματογραφικές προβολές στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, θα προβληθεί η ταινία «Γάμος αλά Γαλλικά» (Les Mariés de l' An Deux) σε σκηνοθεσία Ζαν Πολ Ραπενό, Γαλλία, 1971, διάρκεια: 98'.

Παίζουν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μαρλέν Ζομπέρ, Λάουρα Αντονέλι, Σάμι Φρέι.

Ο  Νικολά (Ζαν Πολ Μπελμοντό) μεγαλώνει με την παιδική του φίλη Σαρλότ (Μαρλέν Ζομπέρ) στην προεπανασταστική Νάντη. Τα παιδικά τους χρόνια σημαδεύει η συνάντηση με μία τσιγγάνα που διαβάζει τα χέρια τους και προβλέπει ότι η μεν Σαρλότ θα παντρευτεί έναν πρίγκιπα, ο δε Νικολά θα βρει πλούτο και δόξα σ' έναν καινούριο κόσμο. Ούτε τα χρόνια που περνάνε, ούτε ο νεανικός γάμος που ενώνει τα δύο παιδιά κάνουν τη Σαρλότ να ξεχάσει την προφητεία και, παντρεμένη πια, δέχεται το επίμονο φλερτ ενός βαρώνου. Ο Νικολά αντιδρά, σκοτώνει τον αυθάδη και μπαίνει στο πρώτο πλοίο που βρίσκει μπροστά του για να γλιτώσει την σύλληψη. Προορισμός: η Αμερική, όπου μένει χρόνια, αποκτά μεγάλη περιουσία και αρραβωνιάζεται την κόρη ενός πλούσιου ιδιοκτήτη φυτείας. Τη μέρα, όμως, του γάμου του, ένας καλεσμένος πετιέται και ανακοινώνει το σκοτεινό μυστικό του: ο γαμπρός είναι ήδη παντρεμένος στη Γαλλία.

Μετά τη λιποθυμία της νύφης και τη σχετική αναστάτωση, όταν γαμπρός και παρ' ολίγον πεθερός προσπαθούν να βρουν μια λύση (είναι εμπορικοί συνέταιροι και ο γάμος συμφέρει και τους δύο), μια ιδέα έρχεται στο μυαλό του Αμερικανού. Στη Γαλλία έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια μια επανάσταση που έχει ψηφίσει έναν πρωτότυπο νόμο: το διαζύγιο. Έτσι ο Νικολά επιστρέφει στη Γαλλία, όπου Αυστριακοί και Πρώσσοι ετοιμάζονται να επιτεθούν, βασιλικοί συνομωτούν μέσα στα δάση, οι επαναστάτες υποπτεύονται ο ένας τον άλλον, ο λαός πεινάει και ταυτόχρονα επιστρατεύεται για ν' αντιμετωπίσει την ξένη εισβολή.

Το απορημένο ύφος του Μπελμοντό καθώς μπλέκεται σε κάθε είδους τρελή περιπέτεια προσπαθώντας να βρει τη Σαρλότ για να την χωρίσει, είναι μοναδικό. Τον πληροφορούν ότι έχει φύγει με τον εραστή της, μαρκήσιο Ανρί ντε Γκεράντ (Σάμι Φρέι), που θεωρείται ο ηγέτης της βασιλικής αντεπανάστασης. Ο Νικολά θα συναντήσει την Πολίν ντε Γκεράντ (Λάουρα Αντονέλι), αδελφή του μαρκησίου, η οποία τρέφει όχι και τόσο "αδελφικά" αισθήματα για τον αδελφό της και ζηλεύει παθολογικά την "λαϊκιά" Σαρλότ. Η Πολίν θα τον οδηγήσει στο κρησφύγετο των υπό καταδίωξη αριστοκρατών, όπου θα συναντήσει επιτέλους τη Σαρλότ. Οι καυγάδες και οι περιπέτειες του ζευγαριού, που προσπαθεί να χωρίσει, δεν έχουν τελειωμό και σιγά – σιγά διαφαίνεται πως ίσως η επιθυμία τους ν' απαλλαγούν ο ένας από την παρουσία του άλλου δεν είναι και τόσο μεγάλη. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ