Επικαιρότητα

Μειωμένοι οι αριθμοί όσων μπαίνουν σε αναστολή εργασίας

Off

Εξαιρετικά μειωμένα σε σύγκριση με τα ποσοστά σε παρόμοιες και αντίστοιχες δομές πρωτοβάθμιας υγείας στην επικράτεια, είναι τα ποσοστά και οι αριθμοί των εργαζόμενων υγειονομικών στα Κέντρα Υγείας των Ιωαννίνων, που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, αφού δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες καλύπτονται εκ των έσω, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ υπάρχουν και Κέντρα Υγείας στα οποία έχει εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή να είναι αυτό που έχει προκύψει στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων όπου σε αναστολή έχουν τεθεί ένας γιατρός, οκτώ νοσηλευτές και τρεις διοικητικοί, με τις υπηρεσίες να καλύπτονται οριακά και αυτό σε περίπτωση που δεν προκύψουν άλλα έκτακτα γεγονότα, και φυσικά χωρίς να δίνονται άδειες ή ρεπό στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η εικόνα στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας κρίνεται αρκετά ικανοποιητική στα περισσότερα και συγκεκριμένα στο ΚΥ Πραμάντων έχουν εμβολιστεί όλοι οι εργαζόμενοι. 

Στο ΚΥ Κόνιτσας έχει εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού πλην μίας νοσηλεύτριας, που όμως έχει προγραμματίσει τον εμβολιασμό της εντός των ημερών.

Στο ΚΥ Δελβινακίου σε αναστολή έχουν τεθεί δύο ιατροί και δύο εργαζόμενοι του βοηθητικού προσωπικού.

Στο ΚΥ Βουτσαρά σε αναστολή βρίσκονται τρεις ιατροί και δύο νοσηλευτές και στο ΚΥ Δερβιζιάνων ένας ιατρός.

Τέλος, αρκετά μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα, καθώς σε καθεστώς αναστολής έχουν τεθεί ένας ιατρός, πέντε διασώστες, και τρεις διοικητικοί.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου