Επικαιρότητα

Αναβαθμίζεται κοινόχρηστος χώρος στα Καρδαμίτσια

Off

Έργα αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων στα Καρδαμίτσια θα υλοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών και για το σκοπό αυτό τη Δευτέρα υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο οικοδομικό τετράγωνο όπου προβλέπεται η κατασκευή της πλατείας και στο πλαίσιο της εργολαβίας θα αντικατασταθεί τμήμα της περίφραξης του οικοδομικού τετραγώνου που είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και αποσάθρωση σε μεγάλα τμήματα καθώς και καθαρισμός του χώρου από εναποθέσεις υλικών εκσκαφών και κατεδαφίσεων. Θα κατασκευασθεί καινούργια περίφραξη από αργολιθοδομή.

Ό προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 80.000 € με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από εισφορά.

 

Και κατεδαφίσεις

Επίσης υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατεδάφιση ρυμοτομούμενων και την άρση επικινδυνότητας ετοιμόρροπων κτιρίων με προϋπολογισμό 60 χιλιάδες ευρώ.

Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει την άρση της επικινδυνότητας κτιρίου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Ευθυμίου στα Ιωάννινα, σύμφωνα με το «πρωτόκολλο επικινδύνως ετοιμορρόπου» που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και την τριμελή επιτροπή επικινδύνως ετοιμορρόπων. 

Την κατεδάφιση κτίσματος που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο και συγκεκριμένα εντός του εύρους της αδιάνοιχτης οδού Αδμήτου, στο τμήμα μεταξύ των οδών ΚΑ΄ Φεβρουαρίου και Σολωμού περιοχής Καλούτσιανης Ιωαννίνων. 

Την κατεδάφιση απαλλοτριωμένης οικοδομής που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλκέτα και Ρώμα στα Ιωάννινα.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου