Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:24
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Το Πολυδύναμο θα συνεχίσει τον ρόλο του

Off

Την «επιστροφή» στη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου του νοσοκομείου Χατζηκώστα, στη μετά κορωνοϊό εποχή, στον ρόλο του για τη στήριξη εξαρτημένων ατόμων, συζήτησαν ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Θανάσης Θεοχάρης  και ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπύρος Δερδεμέζης

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ σε δηλώσεις του τόνισε ότι το κέντρο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ιδρυτικό του ρόλο όταν τελειώσει η πανδημία: «Εννοείται ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πρώτος και κύριος υπεύθυνος είναι το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» που έχει υπό την εποπτεία του» ανέφερε ενώ για το τοπίο των εξαρτήσεων κατά την πανδημία, πρόσθεσε ότι «αναπτύχθηκαν άλλης μορφής εξαρτήσεις όπως η χρήση του διαδικτύου, των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και η χρήση κινητών. Ο εγκλεισμός μείωσε τις κοινωνικές σχέσεις και αύξησε την απομόνωση».

«Σε κάποιες περιοχές όπως και η Ήπειρος υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει κάλυψη με δομές του Οργανισμού. Εξαιτίας αυτού 50 άτομα από τα Γιάννενα μεταβαίνουν στη μονάδα υποκαταστάτων της Πρέβεζας και αναγκάζονται να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι για να λάβουν τη θεραπεία τους. Έχουμε δει το θέμα, έχουμε συζητήσει, είμαστε σε καλή βάση» ανέφερε ακόμα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων δομών. 

Ο κ. Δερδεμέζης από την πλευρά του μίλησε για την καλή συνεργασία που υπάρχει με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Συνεργασία που ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται με την επικαιροποίηση των στόχων που έχουν τεθεί και αφορούν στην επαναλειτουργία του κέντρου μετά την covid περίοδο.

Για τις ευρύτερες ψυχιατρικές υπηρεσίες, ο διοικητής του Χατζηκώστα υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του νοσοκομείου, θα συμβάλλουν για την αποκατάσταση του ψυχιατρικού τομέα ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει υπογραφεί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το συμφωνητικό μίσθωσης για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, μετά τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΟΚΑΝΑ στα Ιωάννινα, ενημερώθηκε και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, για τις δράσεις του Οργανισμού αναφορικά με την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ