Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 04:41
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα πανεπιστήμια

Off

Την ανακοίνωση, ότι σε κάθε Πανεπιστήμιο της χώρας θα λειτουργήσει και ένα εμβολιαστικό κέντρο έκανε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα πανεπιστήμια τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο.

Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πληροφορίες αναφέρουν, ότι μετά από συζήτηση που έγινε μεταξύ των πρυτανικών αρχών και της διοίκησης του ΠΓΝΙ αποφασίστηκε, να τεθεί σε λειτουργία μία επιπλέον εμβολιαστική γραμμή στο ΠΓΝΙ, αποκλειστικά για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τους φοιτητές, τους καθηγητές – μέλη ΔΕΠ και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό του ιδρύματος, που θέλει να εμβολιαστεί.

Στην παρούσα φάση πάντως θεωρείται δύσκολο θα λειτουργήσουν αντίστοιχες γραμμές σε Άρτα και Πρέβεζα για τους φοιτητές και το προσωπικό των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, που θα εξυπηρετούνται όμως σε πρώτη φάση από την εμβολιαστική γραμμή στο ΠΓΝΙ.

Αναφορικά με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η υπουργός Παιδείας είπε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ