Επικαιρότητα

Προτεραιότητα η διασφάλιση της μετακίνησης μαθητών

Off

Παραμένει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων για το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και γενικότερα για την τροχονομική αστυνόμευση στη χώρα, η διασφάλιση της μετακίνησης μαθητών, γονέων και κηδεμόνων από και προς τα σχολεία.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε μία δράση ενημερωτικού χαρακτήρα, με κλιμάκιά της να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια έξω από το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.

Παρών ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλης, που σε δηλώσεις του στάθηκε στα βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή από τους γονείς και κηδεμόνες για την ασφαλή μετάβασή τους στα σχολεία.

Καθοριστικής σημασίας και ενδιαφέροντος εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, ενώ σε βασικές οδικές αρτηρίες και διασταυρώσεις έξω από σχολεία θα βρίσκονται τροχονόμοι κατά την άφιξη και την αποχώρηση των μαθητών, διευκολύνοντας την κίνησή τους. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μέσα από τα διανεμόμενα φυλλάδια δίνονται βασικές συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία τους.   Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και στις τέσσερις πόλεις – έδρες των ΠΕ της Ηπείρου. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου με ανακοίνωσή της εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου