Επικαιρότητα

Αυστηροί έλεγχοι για ορθές βεβαιώσεις τεστ

Off

Με πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid test ανά χείρας εμφανίστηκαν το πρωί της Τρίτης σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, υπάλληλοι τμημάτων και διευθύνσεων, που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Οι βεβαιώσεις αυτές όμως δεν έφεραν το χαρακτηριστικό barcode, όπως υποχρεωτικά προβλέπεται για την έκδοση οποιασδήποτε αντίστοιχης βεβαίωσης από ιδιωτική εργαστηριακή δομή, ώστε να δηλώνεται άμεσα στο ψηφιακό σύστημα, ενώ κάποιες ήταν και χειρόγραφες. 

Τα έγγραφα αυτά όμως δε διέλαθαν της προσοχής των υπηρεσιών και αφού διαπιστώθηκε, ότι υπάρχουν κάποιοι που προσήλθαν στην υπηρεσία τους, με παρόμοια έγγραφα ξεκίνησε εντατικός έλεγχος στην Περιφέρεια, για τη διαπίστωση της έκτασης που αυτά μπορεί να έχουν πάρει. 

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα, πρόκειται για «κουρελόχαρτα, ότι δήθεν έχουν κάνει αρνητικό test, τα οποία όμως δεν έχουν καμία αξία. Αν ξανάρθουν τέτοια έγγραφα στην περιφέρεια ή και αλλού, θα απευθυνθούμε στις Εισαγγελικές αρχές και θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπει ο Νόμος», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

 

Με τον 

προβλεπόμενο τρόπο

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας από την πλευρά του στάθηκε στον εξαιρετικά μειωμένο αριθμό των ελέγχων που διενήργησαν οι ΚΟΜΥ σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων για τους ανεμβολίαστους και σχολιάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα, ξεκαθάρισε, ότι βεβαιώσεις που δε θα εκδίδονται με το προβλεπόμενο τρόπο, ώστε να δηλώνονται στο σύστημα ή χειρόγραφες, δε θα γίνονται αποδεκτές.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το κόστος για τις συγκεκριμένες πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid ανέρχεται σε 5 ευρώ, έναντι των 10 ευρώ, που είναι η καθορισθείσα τιμή από το υπ. Υγείας για τα rapid tests στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου