Επικαιρότητα

Δυνατότητα ανταλλαγών για μαθητές σε πολλές χώρες

Off

Οι μαθητές των Ιωαννίνων έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγών σε πολλές χώρες μέσα από προγράμματα που «τρέχουν».

Αυτό προέκυψε και από τη συνάντηση που είχε με την Διευθύντρια Ελληνικών Διαπολιτισμικών Προγραμμάτων AFS Βάλι Παπαδημητρίου στο γραφείο του την Τετάρτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το AFS Intercultural Programs, που ιδρύθηκε το 1915, είναι ένας διεθνής οργανισμός στον τομέα της εκπαίδευσης, ο οποίος αναπτύσσει διαπολιτισμικά προγράμματα για την ενδυνάμωση των νέων, των σχολείων και των θεσμών και διευρύνει την πρόσβαση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση για την οικοδόμηση πιο δίκαιων και ειρηνικών κοινωνιών.

Ειδικότερα, προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Δήμος Ιωαννιτών από τη μεριά του έχει την πολιτική να προωθεί τη διαπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα και στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες δικτύωσης.

Ήδη μαθητές της πόλης μας συμμετέχουν στα προγράμματα ανταλλαγής, καλλιεργώντας τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες του κόσμου.

Κατά τη συνάντηση του Δημάρχου με την κα Παπαδημητρίου, συμφωνήθηκε η εδραίωση μιας μόνιμης συνεργασίας του Δήμου με την AFS Intercultural Programs.

 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ